32 שנים אחרי אחד הפרקים הכואבים בתולדות הכדורגל המקומי, עם הגביע העולם המאכזב בארה"ב, שהוביל לאחר מכן לאחת הטרגדיות הגדולות בספורט העולמי עם הרצח של אנדרס אסקובר, שהבקיע שער עצמי בטורניר. נבחרת קולומביה חזרה לאמריקה בצורה שונה לגמרי. היום (ראשון) סיימו הלוס קפטרוס במקום הראשון בבית, מעל רונאלדו ופורטוגל שעל אף היותה אחת הפייבורטיות, לא בדיוק משכנעת עד כה.
שני הכוכבים הגדולים על הדשא היו CR7 וחאמס רודריגס, והציגו משחק שונה בתכלית. האחרון אמנם לא זכה בתואר איש המשחק, פרס אותו קטף השוער דייגו קוסטה, אך הציג משחק במרכז המגרש מול הקישור הנהדר של הנבחרת ממערב אירופה. אל בנדידו יצר חמישה מצבים מסוכנים, דייק ב-91% מהמסירות, חילץ ארבע כדורים ושוב הוכיח שכאשר הוא לובש את המדים הלאומיים מדובר בסיפור אחר.
מנגד, הפנומן התקשה לבוא לידי ביטוי הציג נתון מדאיג בו השלים רק 25 מסירות לאורך כל ההתמודדות. לצורך העניין, קמילו וארגאס, שוערה של קולומביה, השלים 35 כאלו. בא בולה המקומי, אף הגדילו לבקר ואמרו: "איפה רונאלדו". העיתון העניק למספר 7 את הציון נמוך מבין השחקנים על כר הדשא - 4. בסיקור המשחק הודגש שהכוכב התקשה להשפיע על המשחק ההתקפי של פורטוגל, כמעט שלא הגיע למצבי הבקעה, ובמשך דקות ארוכות היה מנותק מהמשחק".
מאמנו, רוברטו מרטינס, נשאל מודע לא החליף את הכוכב וענה: "כריסטיאנו הוא שחקן שחי מהתנועה בתוך הרחבה, ועבורנו חשוב מאוד לתאם ולסנכרן את התנועות שלו עם שאר עשרת השחקנים. זה חלק מתהליך ההתפתחות שלנו כקבוצה ומההתאמות שאנחנו עושים בפרטים הקטנים. כריסטיאנו נמצא במצב גופני מצוין. אנחנו עוקבים בזמן אמת אחרי כל הנתונים הפיזיים של השחקנים, וכריסטיאנו היה במצב פיזי טוב מאוד".
כזכור, רונאלדו וחאמס רודריגס שיחקו יחד בריאל מדריד. בסיום המשחק, הקולומביאני החמיא לחברו מהסנטיאגו ברנבאו ואמר: "אני וכריסטיאנו דיברנו, הוא חבר ואדם נהדר, כששיחקנו בריאל מדריד הייתי בבית שלו הרבה מאד. הוא דוגמא מדהימה, תראו איך הוא שומר על הגוף שלו בגיל 41, אני מעריץ אותו".
בשלב 32 האחרונות, תפגוש פורטוגל את קרואטיה, קולומביה מנגד, תתמודד מול גאנה.