לכבוד יום האישה הבינלאומי, התכנסה היום (שלישי) השדולה לקידום ספורט מקצועני ועממי בישראל, בכדי לדון בנושא קידום ספורט הנשים. השדולה, שבראשה עומד ח''כ סימון דווידסון, קיבצה חלק מהאושיות המובילות ומוכרות בספורט הנשי בישראל: יעל ארד, סילבי ז'אן, לירון כהן, אלי רבי, ואליהן הצטרפו נציגים רבים מאגודות הספורט השונות בארץ.
אחד הדוברים הבולטים בוועידה היה מאמן ומנהל א.ס רמה''ש בכדורסל, אלי רבי, שדיבר בביקורתיות על הקשר הבעייתי שקיים בחברה הישראלית בין נשים לספורט: "יש לי שלושה ילדות, ולא משנה כמה ניסיתי לדחוף אותן לספורט, הן לא רצו להמשיך בתחום", שיתף המאמן הוותיק בישיבה.
"בנות לא שמחות לקחת חלק בפעילות ספורטיבית בתנאים שמגישים להן. ספורט נשים ממותג בצורה די שלילית, המתקנים שהרבה בנות מתאמנות בהן הם מתקנים לא ראויים, וכשזה מגיע לשיבוץ שעות אימונים, קבוצות הנשים תמיד אחרונות בסדר העדיפויות. גם ברמת הלבוש אנחנו מפגרים אחרי העולם. בנות מקבלות תלבושות שנראות עליהן מגוחך ולא מחמיאות להן, בזמן שבעולם כבר למדו איך לעצב בכדי ספורט שיתאימו לנשים. כל הדברים האלה הן חלק מבעיה אחת גדולה".
ליאור גלוסקא, מייסדת ארגון "הליגה לידידות בתרבות ובספורט" שמרכזת ליגת כדורשת שפרוסה בעיקר ביישובים מן המגזר הערבי, סיפרה: "מה שקורה בישראל בכדורשת זאת פשוט בלבלה גדולה. יש כמה ארגונים שעוסקים בתחום של כדורשת, אבל כל ארגון מתמחה ופונה לקהל מסוים, ובגלל שאין בית משותף לכל האגודות, נוצרת מלחמה פנימית על תקציבים ממשרד הספורט. הגיע הזמן שיקום כבר ארגון שידאג לצרכים של כולנו".
אך לצד הביקורת, בקרב משתתפי הועידה נכח קונצנזוס במטרה המרכזית של הועידה, כאשר ח''כ סימון דווידסון אמר בסיום: "מהרגע שהתחלנו לזכות במדליות ידעתי שזה יוביל אותי לבעיה, כי אז אנשים יחשבו שהספורט הישראלי זה המדליות של לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט, אבל זה לא המצב, וזה לא משקף את מה שקורה בשטח. הספור הישראלי חייב לקבל את מה שמגיע לו ואני אגיד מה שאני אומר כל הזמן, חייבים להכפיל את תקציב הספורט".