בהשתתפותם של ספורטאים אולימפיים ופראלימפיים מענפים מגוונים לצד עשרות ילדים ובני נוער ממרכז הספורט לילדים ונוער במאיר. צוין היום (חמישי) היום האולימפי הבינלאומי, שנערך במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית. האירוע החגיגי שמקיים הוועד האולימפי בישראל מדי שנה, נועד להדגיש ברחבי העולם את תרומתו הייחודית של הספורט לבניית חברה טובה יותר ולקידום הערכים שעליהם מושתתת התנועה האולימפית.
זוהי השנה השלישית ברציפות שבחר הוועד האולימפי להקדיש יום מיוחד זה לילדי מרכז הספורט והבריאות לילדים במאיר - בו מתנדבים באופן קבוע בשנים האחרונות הספורטאים האולימפיים. מרכז רפואי מאיר הינו המלווה הרפואי הרשמי של הסגל האולימפי כבר שלושה עשורים. לצד הגאווה בשליחות הלאומית והמובילות בתחום רפואת הספורט בליווי רפואי של הספורטאים הטובים בישראל, מביאה עמה השותפות הטובה וארוכת השנים יוזמות חינוכיות, ערכיות ויוצאות דופן לאורך כל ימות השנה בחינוך הדור הצעיר.
פסטיבל הספורט החגיגי, נפתח על ידי מנכ״לית הוועד האולימפי בישראל עדי ביכמן ומנהל מרכז רפואי מאיר פרופ' יעקב חן בטקס שכלל את ממסר הלפיד ונשיאת הדגל האולימפי על ידי הילדים המלווים בספורטאים האולימפיים. במהלכו נחשפו כ-130 ילדים לענפי ספורט אולימפיים ופראלימפיים ביניהם: סיף, ג׳ודו, טאקוונדו, קשתות, לקרוס, טיפוס, התעמלות וכדורסל כסאות גלגלים. כל פעילויות הספורט התקיימו בהובלת הספורטאיות והספורטאים.
בין הספורטאים שהשתתפו באירוע, לקחו חלק יובל פרייליך, אופיר שחם, שחר צוברי, שירה ראשוני, איתי שני, רועי דרור, מיכאלה משה, שמאי ימרום, אלכס חזנוב, אלון דור-און, אסף יסעור ומורן סמואל.
עדי ביכמן, מנכ״לית הוועד האולימפי בישראל אמרה: "היום האולימפי הוא הזדמנות עבורנו להזכיר שספורט הוא הרבה יותר מהישגים ומדליות. אנחנו גאים לציין אותו בפעילות ערכית וחינוכית המשלבת בין עולם הספורט ההישגי לבין נתינה, השראה וחיבור לקהילה. באמצעות המפגש בין ספורטאים אולימפיים לילדים, אנו מבקשים להנחיל את הערכים העומדים בבסיס התנועה האולימפית - מצוינות, חברות וכבוד - ולהמחיש כיצד ניתן ליישם אותם גם בחיי היומיום. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם המרכז לבריאות וספורט לילדים ולנוער בבית החולים מאיר, בהובלת פרופ' דני נמט, ועל ההזדמנות להעניק לילדים חוויה מעצימה, מעודדת ומלאת השראה. שותפויות מסוג זה ממחישות את כוחו של הספורט לקדם בריאות, חינוך וערכים ולהשפיע לטובה על חייהם של ילדים ובני נוער".