פיצה על אובדן קבאני: קאייחון כבש את נאפולי
היגוואין הגיע כדי למלא את מקומו של החלוץ שעזב לפ.ס.ז', אבל את ההצגה גונב הקיצוני שבניטס לחץ להביא. עם המספר 7 על הגב ויכולת כיבוש מרשימה, הספרדי בן ה-26 אולי יזכה לפיצה על שמו. כי אם להיות קבאני, אז כבר עד הסוף
שם המשחק בנאפולי לפני פתיחת העונה היה לא לתת לקבוצה להישבר בעקבות עזיבתו של הכוכב ומלך שעריה בעונות האחרונות, אדינסון קבאני, שנמכר לפ.ס.ז'. על מנת להתמודד עם המצב החדש, בפרטנופיי החליטו להשקיע כספים רבים, שחלק נכבד מהם נכנס מעסקת אל מטאדור. השם הבולט שנרכש היה גונסאלו היגוואין, שאמור היה להיות האיש העיקרי שיכנס לנעליו של האורוגוואי.
בעוד פיפיטה מחזיר על ההשקעה בו לאט-לאט, יש מישהו שדואג שנאפולי תישאר חזקה. כמו הארגנטיני, גם לו יש חוש כיבוש מחודד וגם הוא הגיע מריאל מדריד, אבל ההבדל היחיד זה שהעברתו היא קצת יותר מבריקה ולקחה רק נתח קטן מהתקציב העצום שהועמד והתמורה שלו היא, בינתיים, הרבה יותר גדולה. קוראים לו חוסה מריה קאייחון.
"תסמוך עליי, ריקארדו"
כשקאייחון נרכש ע"י הבלאנקוס מאספניול בשנת 2011 ורשם קאמבק לקבוצה בה התחיל דרכו, הוא ידע שעם שחקנים כמו כריסטיאנו רונאלדו ואנחל די מריה שמשחקים בעמדת הקיצוני שלו, יהיה לו מאוד קשה למצוא מקום בהרכב, זאת למרות הכבוד שרכש לו המאמן דאז, ז'וזה מוריניו.
ובכל זאת, השפעתו של המיוחד על הספרדי הייתה באמת יוצאת דופן: בכל פעם שהוא קיבל הזדמנות, קאייחון החזיר למאמנו עם השקעה וכיבוש לא מעט שערים יחסית לשחקן ספסל מובהק, 20 במספר. זה הרגיש שכל עוד הפורטוגלי על הקווים, לשחקן לא תהיה בעיה לשבת מאחוריו ולהמתין לעוד צ'אנס, אבל ברגע שהוחלט על פרידה ממנו, גם קאייחון הבין שההזדמנויות יעלמו: " אם הוא היה ממשיך אולי הייתי נשאר בריאל, העברתי עם מוריניו שנתיים נפלאות. לפעמים התנהגו כלפיו בצורה לא הוגנת ונאמרו הרבה דברים לא נכונים עליו".
הקיצוני בן ה-26 הבין גם שגילו - המתקדם במונחים של שחקן כדורגל - לא משחק לטובתו. הוא הבין שעליו לוותר על חלום הברנבאו ולעזוב את הבית פעם נוספת לטובת מקום בקבוצה אחרת. ליברפול הוזכרה, אבל נאפולי הייתה הכי רצינית, למרות שהספרדי לא ממש הופיע ראשון ברשימת המשאלות שלה.
לאחר שאאורליו דה לאורנטיס הכריז על רפא בניטס כבוס החדש באצטדיון סן פאולו, יצא המנהל הספורטיבי של הקבוצה, ריקארדו ביגון, לליברפול לפגישת עבודה עם המאמן הספרדי, שהתגורר שם. השניים סיכמו שהקבוצה תנטוש את שיטת 3-5-2 שהנהיג המאמן הקודם, וולטר מצארי, ותעבור למערך המועדף על רפא, 4-2-3-1. השחקן הראשון שביגון הציע לבניטס היה פייר-אמריק אובמיאנג, שמעט מאוחר יותר נרכש ע"י בורוסיה דורטמונד, אחת מיריבותיה של האזורי בשלב הבתים בצ'מפיונס. ביגון האמין שהמהירות המסחררת ויכולת הכיבוש של אובמיאנג תהיה מושלמת עבור נאפולי המתחדשת, אבל בניטס חלק עליו, את תפקיד הקיצוני הוא ייעד רק לאיש אחד: קאייחון.
"תסמוך עליי בעניין הזה, ריקארדו", אמר המאמן לביגון, שכמו רבים, תהה מה עומד מאחורי הנחישות של הספרדי להחתים דווקא את בן ארצו, שכבש סה"כ 3 שערי ליגה בעונתו האחרונה בבירת ספרד. למרות הכל, הבקשה מולאה וקאייחון נחת בדרום איטליה תמורת 10 מיליון יורו.
מי זה קבאני?
"הדבר האחרון שרציתי לעשות זה לעזוב את מדריד, המועדון של החיים שלי", סיפר קאייחון, "אבל המעבר לנאפולי הוא צעד חשוב מאוד עבורי. השיחה מבניטס שכנעה אותי להצטרף. יש למועדון הזה שחקנים בינלאומיים ברמה הגבוהה ביותר ונוכל להוכיח זאת בליגת האלופות".
בניטס מצידו גם דאג שקאייחון ירגיש מוערך כבר מהשנייה הראשונה שלו בשורות "החמורים הקטנים", ומלבד רכישתם של היגוואין וראול אלביול ששיחקו לצידו בעונות האחרונות בריאל ונותנים לו סוג של תחושה ביתית, הספרדי גם נתן לרכש החדש שלו את החולצה עם הספרה 7 המחייבת, שעד לא מזמן לבש קבאני. רפא המשיך בשפיכת ביטחון על השחקן כשאמר: "הוא זז כמו חלוץ אמיתי, הוא יכול לכבוש 20 שערים בעונה, ולא בשתיים".
עם פתיחת הליגה, כל החששות והתהיות סביב חוסה קאייחון התפוגגו במהירות, עם שלושה שערים בשלושת המחזורים הראשונים, ולא רק שחזר על המספרים שלו מהעונה האחרונה בבלאנקוס, הוא גם שיחזר הישג של חמישה שחקנים גדולים בהיסטוריית הפרטנופיי שכבשו שלושה שערים בשלושת ההופעות הראשונות שלהם בקבוצה: אנטוניו ווצ'אק ב-1931, אטילה סאלוסטרו ב-1932, ג'יאנקרלו ויטאלי ב-1954, מארק האמשיק ב-2009 וקבאני ב-2010.
"קאייחון הוא שחקן מאוד חשוב עבורנו, בגלל שיש לו תנועה שאין לשחקנים אחרים בסגל שלנו. היכולת הזאת שלו הופכת למכריעה במשחקים שמצופפים מולנו", הסביר בניטס את ההצלחה הגדולה.
מלבד התרומה ההתקפית, המאמן לא שוכח שחוסה מספק לו עוד ערך מוסף: "יש לנו שלושה שחקנים שכרגע בלתי ניתנים להחלפה בקבוצה: דריס מרטינס, לורנצו אינסנייה וקאייחון. הם נמצאים בכושר נהדר וחוזרים בזמן גם כדי לעזור להגנה. תמיד ידעתי שקאייחון יודע למלא הוראות ולעבוד קשה, ומלבד העובדה שהוא כובש ויוצר המון מצבים, הוא גם עושה הגנה נהדרת".
עם שער כל 70.3 דקות בממוצע, הקשר-חלוץ הספרדי עומד כעת על שישה שערי ליגה שמעמידים את האזורי במקום השני, במרחק 3 נקודות בלבד מרומא ובנוסף יש לו שער ב-1:2 במארסיי במחזור האחרון של האלופות. ב-21:45 הוא יארח את הצרפתים למשחק גומלין, ואם ימשיך כמו שהתחיל, הדרך לפיצה על שמו באחת המסעדות בנאפולי היא קצרה מאוד.