הזדמנות אחרונה? חמש ההעברות של השבוע
אחרי שלא ממש מצאו את מקומם בשנים האחרונות, סרחיו רומרו, שצ'סני ומריו גומז ינסו להמציא עצמם מחדש ואולי להוכיח שהיה מוקדם להספידם. וגם: המגן הברזילאי שחזר לקבוצה בה פרח וההולנדי שכבר בגיל 20 ברח לאייאקס. "פה ושם" בא לעשות לכם סדר
סרחיו רומרו
הכיוון: מסמפדוריה למנצ'סטר יונייטד
המחיר: העברה חופשית
בנבחרת ארגנטינה הוא ממשיך לשמור על מקומו כשוער ראשון, הגיע לגמר המונדיאל והקופה אמריקה עם לא מעט מניות בדרך, אבל הקריירה של רומרו די הלכה לאיבוד בשנים האחרונות. למעשה, עונת האליפות באלקמאר (08/9) תחת ואן חאל, הייתה הפעם האחרונה בה היה שוער מוביל בקבוצה שעשתה משהו משמעותי. משם, הוא המשיך לסמפדוריה, איתה גם שיחק בליגה האיטלקית השניה, והושאל למונאקו, אך לא הצליח למצוא את מקומו ודניאל סובאשיץ' הועדף על פניו.
רומרו מתאחד ביונייטד עם ואן חאל וזה כבר סימן חיובי, אבל יש תחושה שגם הוא וגם המנג'ר לא באמת יודעים למה הגיע לשם. האם הוא באמת הכנה מראש לעזיבה אפשרית של דויד חאה לריאל מדריד, או שהוא אמור לתפוס את מקומו על הספסל של ויקטור ואלדס, שבינתיים ממשיך להתאמן בשדים האדומים, אך לא צפוי להיות חלק מהקבוצה בשל בעיות משמעת? רומרו שוער טוב, אך עושה לא מעט טעויות ובאולד טראפורד יצטרכו לפתור זאת. רק שקודם כל יסבירו לו לאיזה תפקיד באמת הגיע והמפתח לכך נמצא בכלל בברנבאו.
מה שאמרו שם: "באחד ההפסדים שלי באלקמאר, כל כך התעצבנתי על המגן בקבוצה שנתתי אגרוף לקיר ושברתי אצבע. דייגו מראדונה, שהיה מאמן ארגנטינה, בא אליי ואמר לי: 'בבקשה אל תהיה טיפש'. כן, אני יכול להיות משוגע לפעמים" - רומרו עצמו מסביר קצת על מי יונייטד שמה יד.
ווייצ'ך שצ'סני
הכיוון: מארסנל לרומא
המחיר: עסקת השאלה
הוא היה ההבטחה הגדולה של ארסן ונגר, שהאמין בו בעונות הראשונות בהן נתן לו את המקום בבוגרים בארסנל למרות השטויות שעשה. המנג'ר התחשב בו בגלל גילו הצעיר, אבל שצ'סני כבר בן 25 ובגיל כזה, אתה כבר צריך לפתח אישיות משלך בשער. או שאתה מספיק טוב לרמות אליהן שואפים התותחנים, או שלא. באיזשהו מקום, הפולני לא התבגר. לא במשחק שלו, ובטח לא מבחינת משמעת. יכולת חלשה, לצד תקרית בה צולם על ידי פפארצי מעשן, שלחו אותו לספסל ודויד אוספינה הרוויח את הזכות להיות מועדף על פניו.
עם החתמתו של פטר צ'ך, הסיכויים של שצ'סני לשוב ל-11 הפכו לאפסיים. באיזשהו מקום, ונגר אולי עדיין מאמין בו אם הסכים לשלוח אותו רק להשאלה והוא ישוב ללונדון בתום התקופה ברומא. אבל השוער שהצרפתי רכש מצ'לסי בן 33, גיל שבו שוער בהחלט יכול להיות בשיאו ויכולות כמו של הצ'כי, אי אפשר לבטל. כשמסתכלים על התמונה הכוללת, התותחנים יעשו טוב אם יוותרו על שצ'סני וימכרו אותו לג'יאלורוסי, או כל מועדון אחר, בתום ההשאלה. הוא קיבל מספיק הזדמנויות ולא ניצל אותן, בין אם זה ביכולות על הדשא או בבילויים בלונדון. העתיד בשער באמירויות נראה מובטח, ולפולני אין מקום בו. אגב, עדיין לא הבטיחו לו שהוא יהיה שוער ראשון באולימפיקו על חשבון מורגן דה סנקטיס.
מה שאמרו שם: "אני חושב שיש לו עתיד בארסנל, הוא מאוד מוכשר. העליתי אותו לקבוצה הבכירה כבר בגיל 20 והוא כבר צבר המון ניסיון. רומא תהיה חוויה נהדרת עבורו" – ארסן ונגר, במה שעשוי להיות בסופו של דבר בחירה של מילים שלא כל כך מתאימות לדברי פרידה.
פיליפה לואיס
הכיוון: מצ'לסי לאתלטיקו מדריד
המחיר: 16 מיליון יורו
כל כך הרבה תוספות נוצצות ומסקרנות נרשמו בסגל של אתלטיקו הקיץ, ובניהן לוסיאנו וייטו, ג'קסון מרטינס ויאניק קראסקו. אבל עם כל הכבוד, עושה רושם שהרכש הכי משמעותי הוא השבתו של לואיס אחרי שנה לא מוצלחת בצ'לסי, בה לא קיבל את ההזדמנויות מז'וזה מוריניו. כל מה שנשאר כעת לבדוק זה עד כמה, אם בכלל, הישיבה על הספסל פגעה במגן הברזילאי, שהגיע לסטמפורד ברידג' בשיאו.
אתלטיקו עבדה קשה והתעקשה על השבתו. הוא לא מתייחס למעבר לצ'לסי כטעות, אבל כשמסתכלים על התמונה הכוללת, אולי יהיה לו מקום לחרטה על כך. הוא היה האיש שעברו דרכו לא מעט התקפות של הקולצ'ונרוס לפני שתי עונות בזכות המהירות שלו, כשרשם 4 בישולים והיה מעורב בכמעט כל שער. החיסרון שלו היה בעיקר בהגנה, אבל דייגו סימאונה יקווה שבקטע הזה, הוא לפחות למד משהו ממוריניו.
מה שאמרו שם: "ססאר אספיליקווטה הוא המגן הכי טוב בליגה האנגלית. יש אצלנו עמדות שפשוט אין בהן מקום לשני שחקנים" - מוריניו עם ההסבר המלומד שלו למה לואיס לא הצליח להשתלב בצ'לסי.
ריקרדו קישנה
הכיוון: מאייאקס ללאציו
המחיר: 4 מיליון יורו
הוא רק בן 20 וכבר מרגיש שמיצה את אייאקס ומיהר לברוח, כשהוא מפנה אצבע מאשימה למאמן פרנק דה בור, איתו לא הסתדר. למרות זאת, הקיצוני הצעיר הוא הכישרון המבטיח של הכדורגל ההולנדי וכבר אחרי עונת פריצה אחת, הוא ממהר להמשיך לליגה גדולה, כשמי שזכתה בשורותיו היא לאציו, שתנסה לתפוס את מקומה בליגת האלופות דרך המוקדמות, בדיוק כמו הקבוצה מאמסטרדם.
כשהסוכן שלך הוא מינו ראיולה, הלחץ עליך ועל המועדונים הבכירים באירופה, ובאיטליה בפרט, הוא עצום. כעת, נותר לראות האם קישנה טעה כשרץ לאולימפיקו, במקום לתת לעצמו עוד שנתיים-שלוש באייאקס ולהוכיח שהעונה שעברה, בה כבש 7 שערים ובישל חמישה, לא הייתה הבלחה חד פעמית, ויש משהו מאחורי הפוטנציאל והציפיות הגדולות ממנו, שנראו גם תוך כדי החיכוכים עם דה בור. חונך מצוין בביאנקוצ'לסטי יהיה לו בדמותו של מירוסלב קלוזה, אך האם בגיל כל כך צעיר הוא יצליח למצוא מקום בהרכב?
מה שאמרו שם: "עשיתי את כל המאמצים כדי שקישנה יצליח אצלנו. האם זה זמן טוב עבורו לצאת לחו"ל? לא יודע, זה משהו שהוא החליט על דעת עצמו" - דה בור מגונן לעצמו, אך נשאר סקפטי לגבי היכולות של השחקן הצעיר.
מריו גומז
הכיוון: מפיורנטינה לבשיקטאש
המחיר: עסקת השאלה
עד לפני כמה שנים הוא היה אחד הסקוררים המפחידים באירופה, אך כמו רבים וטובים, גם אותו הפציעות הכריעו. בגיל 30, גומז הפך לעוד חלוץ באירופה. שנתיים קשות בפיורנטינה, בהן ערך 47 הופעות בלבד ומצא את הרשת 14 פעמים הגיעו לסיומן וזאת למרות שבפירנצה נפרדו מווינצ'נזו מונטלה, המאמן בוויולה באותן עונות, שאיבד סבלנות עם הגרמני ואף הציע לו לפרוש אם לא יגלה את יכולות ההבקעה מחדש. מריו, שכבר מזמן לא כל כך "סופר", לא זכה לצ'אנס להשתקם תחת פאולו סוזה או יותר נכון העדיף לוותר עליו, בעיקר מהסיבה הכלכלית.
כשהיא רואה את גלאטסראיי ובעיקר את פנרבחצ'ה מתחמשות בכוכבים, בשיקטאש לא הייתה יכולה להישאר בצד והצטרפה למסיבה. תחילה, היא השיבה מפורטו את ריקרדו קווארסמה האהוב כל כך בצד השחור-לבן של איסטנבול, וכעת שמה יד על גומז. מעבר לשיא או לא, יחד עם ואן פרסי, נאני, לוקאס פודולסקי וסמואל אטו, הגרמני מוסיף לעניין סביב הכדורגל הטורקי, שהולך לשבור שיא טמפרטורות בדרבים.
מה שאמרו שם: "גומז שחקן חשוב מאוד עבורנו. אנחנו רוצים לספק לו את התנאים כדי שהוא יעשה את מה שהוא יודע לעשות כל כך טוב" - לפני שבועיים, פאולו סוזה עוד בנה על הגרמני ואמר אותו דבר על סטפן סאביץ'. ואז הגיעו ההצעות הנדיבות מבשיקטאש ואתלטיקו מדריד בהתאמה ושינו את כל התמונה. לאט לאט, המאמן הפורטוגלי של הוויולה מאבד מנכסיו ומה שנשאר לו לקוות זה לחזרה מוצלחת של ג'יוספה רוסי מעוד פציעה קשה.