דרמה בשווייץ: הנבחרת תחרים את ישראל?

מנהל הנבחרת לפני פלייאוף המונדיאל: "חרם? נקבל כל רעיון של השחקניות. אני אכבד את השחקניות של ישראל"

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
האם נבחרת שווייץ תחרים את המפגש מול נבחרת הנשים של ישראל? 4 ימים בלבד לפני המפגש, ובמדינה עדיין לא בטוחים. 

לאחר שסיימה במקום ה-3 בשלב המוקדמות הראשון, החבורה של מנחם קורצקי העפילה לפלייאוף העלייה לגביע העולם, שם בשלב הראשון קיבלה יריבה איכותית למדי, שכבר העפילה בעבר לשני מונדיאלים, וסיימה ראשונה בביתה את השלב הראשון, בדרג ב' כמו ישראל. 

"בסיבוב הראשון של הפלייאוף שווייץ אמנם לא הוגרלה מול היריבה הקשה ביותר מבחינה מקצועית, אבל בהחלט מול הטעונה ביותר", נכתב ב-Blick המקומי. "בפני ההתאחדות, שתקבל גם החלטה על חרם מצד השחקניות, ניצבת כעת השאלה כיצד לגשת למשחק, וארבעה ימים לפני המפגש בולט בעיקר דבר אחד - חוסר בהירות. מצד ההתאחדות השווייצרית לא הוכתב דבר, ולפי דובר נבחרת הנשים לתקשורת, סוון מיקוסה, חשוב להתאחדות להקשיב לכל שחקנית". 

על פי יוהאן דז'ורו, בלם ארסנל לשעבר והמנהל הטכני של נבחרת הנשים השוויצרית, שיחות עם השחקניות עוד עתידות להתקיים. "נשב הערב עם הקבוצה ועם מאמן הנבחרת. חרם? הדיון פתוח. אנחנו נדבר עם השחקניות ונקשיב להן, נשמע גם את הרעיונות שלהן ונקבל אותם. לשחקניות יש עדיפות. אני מאוד מאוכזב, בכל פעם שאני רואה מה קורה לילדים האלה ולמשפחות שם, אני כועס מאוד. אבל אני לא רוצה שעכשיו יעשו מזה הכללה. אני תמיד נגד מלחמה ובעד שלום. אבל כאן הספורט עומד במוקד, ותמיד כיבדתי את היריבים שלי. אני לא אעצום את עיניי, אבל ביום שישי הספורט יהיה במרכז ואני אכבד את השחקניות של ישראל".

בעבר ההתאחדות השווייצרית כבר נקטה עמדה פוליטית ברורה יותר, אז החרימה ההתאחדות כל משחק נגד קבוצות רוסיות. נבחרת הנשים הייתה אמורה להיות מושפעת מכך, שכן המשחק הראשון של שווייץ ביורו 2022 אמור היה להיות נגד רוסיה, אך בסופו של דבר רוסיה וקבוצותיה הושעו על ידי אופ"א.

ישראל תארח את המשחק הראשון ביום שישי בהונגריה, כשהגומלין מתוכנן להתקיים בסיון בשלישי הבא. במידה ושווייץ תחרים את המפגש ובכל מקרה בו ישראל תעפיל, בשלב הבא תחכה לה המנצחת בין אוסטריה לקוסובו, בסוף נובמבר ותחילת דצמבר. מתוך 8 המנצחות בסיבוב השני, 7 יעפילו אוטומטית למונדיאל 2027, בעוד זו בעלת הדירוג הנמוך ביותר תיאלץ לעבור גם מפגש פלייאוף בינלאומי.