בית המשפט העליון, בהובלת הנשיאה אסתר חיות, השופטת ענת ברון והשופט עופר גרוסקוף, הוציא הערב (שני) צו על תנאי בעתירת קבוצות כדורגל הנשים, המורה למשרד התרבות והספורט לבוא ולתת הסבר מדוע לא יתוקצבו קבוצות כדורגל הנשים באופן שווינוי ובהתאם לתקצוב שנקבע על ידי בג"צ בשנת 2019. ההחלטה הדרמטית אמורה להחזיר לקבוצות כדורגל הנשים סכום של 3,200,000 ש"ח, שמשרד הספורט ביקש לקצץ.
בעתירה, אשר הוגשה על ידי קבוצות ליגת העל לנשים בכדורגל, באמצעות עורכי הדין אורי כהנא, אורי קידר וחן שופן, נטען כי החלטת משרד התרבות והספורט לתקצב את קבוצות ליגת העל לנשים במחצית התקצוב של קבוצות הגברים, הינה מפלה ומנוגדת לחובת השוויון החלה על המדינה. עוד נדרש בעתירה, לבטל את החלטת משרד התרבות והספורט שלא להכיר בליגה הארצית לנשים בכדורגל.
במהלך הדיון שהתקיים בתחילת מרץ הציעה הנשיאה חיות למשרד התרבות והספורט לחזור בו מעמדתו, אולם המשרד הודיע כי אין בכוונתו לתקצב את קבוצות הנשים באופן שווה. בעקבות כך, הוציא הערב בג"צ צו על תנאי, המורה למדינה לנמק בתוך 60 יום, מדוע לא יתוקצבו קבוצות ליגת העל לנשים בהתאם לקבוצות הגברים, כלומר על בסיס הכרה בליגה הארצית לנשים.
עו"ד אורי כהנא המייצג את קבוצות ליגת העל לנשים התייחס להחלטה: "מדובר בהחלטה חשובה אשר מבהירה כי על תקציבי הספורט להתחלק באופן שוויוני בגין גברים לנשים וכי לא ניתן להפלות יותר נשים ולמנוע מהן עיסוק מקצועי בספורט תחרותי. אנו מקווים שמשרד התרבות והספורט, ושר התרבות והספורט הנכנס יפעלו יחד איתנו לשינוי המציאות הקיימת בה נדים בישראל מודרות מעיסוק בספורט מקצועני".