"חוששים לחיי מולאי": איגוד הג'ודו נרתם

פונטי תקף את איראן על הוצאת אפקארי להורג: "מטילים אימה"

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

עוד קריירה מפוארת נקטעה בגלל פוליטיקה, ושוב לאיראן יש חלק בכך: אלוף ההיאבקות האיראני, נביד אפקארי, הוצא הבוקר (שבת) להורג לאחר שהואשם בכך שדקר למוות איש ביטחון במהלך הפגנה נגד הממשל ב-2018. רגע אחרי, איגוד הג'ודו הישראלי, בראשותו של היו"ר משה פונטי, הוציא הודעת הזדהות.

״העולם כולו צריך להזדעזע מהוצאתו להורג של נאביד אפקארי, המתאבק האירני, ש״העז״ למחות נגד המשטר", אמר משה פונטי בהודעה רשמית. "אנחנו, אנשי הג׳ודו הישראלי, ראינו מול העיניים את הפחד שמטיל המשטר האירני על ספורטאיו, ראינו את סעיד מולאי מתחנן לעלות ולהתחרות מול שגיא מוקי, את התסכול והפחד שלו כשאנשי המשטר אסרו עליו ואיימו. מולאי היה אמיץ כדי לערוק מאירן, אפקארי לא היה בר מזל כמו מולאי והוצא הבוקר להורג".

"הוועד האולימפי הבינלאומי, ואיתו ספורטאים בכל העולם, צריכים לעמוד לצד הספורטאים האירנים, לאפשר להם לממש את היכולות שלהם בעולם הספורטיבי, ולהשאיר את הפוליטיקה בחוץ", הוסיף יו"ר איגוד הג'ודו הישראלי. "אפקארי היה אמיץ למחות על המשטר ושילם בחייו. אנחנו כאנשי ג׳ודו חוששים כעת לחייו של סעיד מולאי, שאמנם לא נמצא באירן, אבל היום לאחר הוצאתו להורג של אפקארי, ברור שגם הוא בסכנה".

"ב- 15 בספטמבר ייערך ב״קאס״, בית המשפט העליון בספורט, דיון בתביעתה של אירן לאסור על מולאי להתחרות אלא במדי אירן, כשברור מה יקרה לו אם הוא יחזור לשם. ה״קאס״ צריך לומר את דברו בקול רם, הוועד האולימפי הבינלאומי וספורטאים מכל העולם צריכים לעמוד שם לצידו של סעיד מולאי".

"אפקארי שילם בחייו על מימוש שתי זכויותיו שלו כדי למחות נגד המשטר ולממש את יכולותיו הספורטיביות. עולם הספורט כולו צריך לזעוק, להפעיל סנקציות משמעותיות על הוועד האולימפי האירני, על התאחדויות הספורט השונות של המשטר האפל הזה, ולא לאפשר לשלטון הזה להטיל אימה על הספורטאים שלו״.

יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי בישראל: "הידיעה שהגיעה מאיראן מותירה אותנו כואבים ואחוזי הלם. עצוב לכולנו שפניותיהם של נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי ד"ר תומאס באך, הוועד האולימפי של איראן והתאחדות ההיאבקות האיראנית ומנהיגי עולם בינהם דונאלד טראמפ למנוע את גזר הדין לא הועילו".

כרמי הוסיף: "מדובר בספורטאי שלחם בעד הדמוקרטיה בארצו. המשטר המשליט טרור בארצו, ואינו מאפשר לספורטאים לממש את חלומם המקצועי הספורטיבי נוגד את ערכי השלום והאחווה בין העמים של התנועה האולימפית והספורט. אין מקום לעירוב פוליטקה בספורט. אנו תקווה שמלחמתו של אפקארי לא היתה לשווא ומביעים תנחומינו למשפחתו של אפקארי, הוועד האולימפי באיראן והתאחדות ההיאבקות באיראן".