טורניר הגראנד סלאם באבו דאבי נמשך היום ומחר, ואל מזרן הג'ודו עלו עוד חמישה ג'ודאים ישראליים ללא דגל ישראל, אלא כשעל גבם הכיתוב IJF המעיד על איגוד הג'ודו הבינלאומי, זאת אחרי שהאיגוד הישראלי נענה לדרישת איגוד הג'ודו העולמי ומארגני התחרות.
אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, וכן גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, תומכים בהחלטת האיגוד הישראלי להישאר באבו דאבי ולהתחרות. "אם הג'ודאים לא יתחרו, הם יאבדו נקודות מצטברות ואז לא יעפילו לאולימפיאדה בריו, שם יהיה כמובן דגל. אז מה עדיף? להעלם מעולם הספורט?", אמר גלעדי לאתר ערוץ הספורט.
גלעדי נתן כדוגמה את המשחקים האולימפיים במוסקבה ב-1980, אז ארה"ב הובילה חרם על המשחקים בעקבות פלישת ברית המועצות לאפגניסטן. בעקבות החרם השתתפו במשחקים 80 מדינות בלבד, ומדינות נוספות הביעו את מחאתן בכך שמשלחותיהן התחרו תחת הדגל האולימפי.
"באולימפיאדת מוסקבה 1980 , בגלל החרם, בריטניה צרפת, ספרד,איטליה, אירלנד, אוסטרליה ניו זילנד - כולם התחרו תחת הדגל האולימפי וההמנון האולימפי נוגן. סבסטיאן קו למשל (אחד מהאתלטים הבריטים הגדולים ביותר, כיום נשיא התאחדות האתלטיקה העולמית, ש.א) זכה בזהב (1500 מטר, ש.א) והמדליה הוענקה לו לצלילי ההמנון האולימפי עם הדגל האולימפי. זאת החלטה של איגוד הג׳ודו לבדו - וטוב שכך החליט".
גם לוסטיג מחזיק בעמדה דומה. בשיחה מוושינגטון, שם נמצא יחד עם יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי הישראלי, ויעל ארד חברת הנהלת הוועד בכנס הוועדים האולימפיים סיפר לאתר ערוץ הספורט: "מדובר בתחרות חשובה מאד לדירוג האולימפי וחשוב שספורטאי ישראל יתחרו בכל תחרות בינלאומית. עם זאת צריך לזכור, ועדיף כמה שפחות לדבר על כך, שיש גם אמצעי זהירות שכל ספורטאי הישגי מכיר אותם מתחרויות בינלאומיות רבות. לצד חשיבות התחרות יש להעמיד את בטחון הספורטאים מעל לכל דבר".