ליגת אתנה וווינר בכדורסל נשים תצא לדרך הערב (ראשון), עם קרב ענק. מחזור הפתיחה סידר לנו משחק מרכזי בין שתי קבוצות שרואות תא עצמן כמועמדות בבכירות לאליפות, כאשר אליצור חולון תארח את מכבי בנות אשדוד (19:30, ישיר ב-5PLUS).
נתחיל עם המארחת, שמגיע לאחר קיץ עמוס ומרשים, ועונה לא פחות. רועי לזר מונה למאמן חולון במהלך העונה הקודמת, והצליח לשנות את העונה של הסגולות, ולהוביל אותן עד לגמר הפלייאוף לאחר שהליגה חודשה במתכונת מיוחדת.
הוא אמנם נאלץ להיפרד מאיילה אורן ומעיין כהן שיחד עם גל רביב הובילו את העתודה למקום השני וההיסטורי באירופה, ולאחר מכן המריאו למכללות, אבל קיבל לא מעט כוכבות חדשות, בצל פרידות גם מאליסה בארון וצליל וטורי.
השם הנוצץ ביותר הוא כמובן של עדן רוטברג, קפטנית נבחרת ישראל ששבה לקבוצה בה שיחקה לראשונה בליגת העל, בתום קדנציה ארוכה ומלאת תארים באליצור רמלה. בנוסף צירפו הסגולות עוד ישראלית מנוסה שקלעה בדו ספרתי בעונה החולפת, טל לב, שזכתה באליפות עם הפועל ראשל"צ לאחר 0:3 על חשבון חולון בסדרת הגמר, וב-20/21 הניפה גם כן את הצלחת במכי מכבי ר"ג, יחד עם לזר ורוטברג. במועדון הסגול חושבים גם על העתיד, ועל כן צירפו את מאיה אלמליח (18), שנחשבת לאחת השחקניות הצעירות המבטיחות בישראל, ותגיע מרמה"ש לעונה ראשונה בליגת העל, ולאחר שהייתה שותפה הקיץ למסע הקסום של נבחרת העתודה, שעשתה היסטוריה וסיימה במקום השני באליפות אירופה. בנוסף אליה הגיעה גם הגארדית הקלעית מיקה קניץ, גם כן בת 18, שהספיקה להרשים אשתקד בליגה הלאומית בחמישה משחקים.
ומה לגבי הזרות? גם פה חולון השקיעה לא מעט משאבים, וצירפה כמה שמות מוכרים. הראשונה לחתום הייתה הסנטרית סטאשה קרי (30, 1.88 מ׳), שכבר כיכבה בישראל, וזכתה עם הפועל לב ירושלים בגביע ב-23/24 ועם אשדוד בדאבל ב-24/25. היא נפרדה מהצהובות במהלך העונה שעברה, ומאז הספיקה לבלוט במספר משחקים גם במקסיקו.
רכש מבטיח ומסקרן הגיע היישר מספרד, בדמותה של טנאיה אטקינסון. הפורוורדית (30, 1.83 מ’) רשמה 5 עונות מוצלחות בליגה הספרדית, אחת החזקות באירופה, בה נבחרה לשחקנית ההגנה של העונה ב-2020, ובנוסף בלטה גם ביורוקאפ וביורוליג. זרה שכבר לבשה את המדים הסגולים היא אשלי אווסו (1.83 מ', 25), שאת עונתה היחידה בישראל סיימה כמלכת הסלים של הליגה עם 22.5 נק' למשחק לצד 10 ריב' ו-5 אס' בממוצע למשחק, ובעונה החולפת הרשימה גם בגורז'וב, בליגה הפולנית וביורוקאפ.
ומי תתייצב מנגד? אשדוד עברה עונה מאתגרת ב-25/26, שהסתיימה בהדחה לראשל"צ בחצי גמר הפלייאוף. במטרה לשחזר את ההצלחה מעונת 24/25 הגדולה שלה, אשדוד עברה מתיחת פנים משמעותית, והחזירה לשורותיה את הכוכבת הענקית. שירה העליון, מאמנת נבחרת ישראל, תמשיך על הקווים, כשלמעשה דור סער, הקלעית המוכשרת והקפטנית של הקבוצה, היא השחקנית המשמעותית היחידה שממשיכה מהעונה החולפת. סער כמובן שמחה מאוד לקבל בחזרה את אבי מאיירס, הגארדית היהודיה שבעונתה היחידה עד כה בישראל (24/25) הובילה את אשדוד לזכייה בכל התארים עם 17.4 נק', 7.4 ריב' ו-3.8 אס' למשחק, תוך שהיא קולעת ב-43.7% לשלוש, ונבחרת ל-MVP של הליגה.
ההצלחה הזו הובילה את מאיירס להיבחר לתפקיד המתאזרחת של נבחרת ישראל, וגם לליגה הספרדית, שם בעונה החולפת שיחקה במדי אבנידה, גם ביורוקאפ. הפעם היא תשחק גם עם אשדוד באירופה, כשהקבוצה תשוב ליורוקאפ לאחר מספר שנות היעדרות.
מתאזרחת נוספת שתלבש צהוב העונה היא קפטנית נבחרת אוסטריה, אניה פוקס-רובטין. בת ה-29 ששיחקה בשנתיים האחרונות במדי הפועל לב ירושלים, במדיה רשמה בעונה החולפת 8 נקודות ו-5 ריב'. מי שהגיעה היישר מהיריבה המחזור הפתיחה היא צליל וטורי המנוסה, שהייתה שותפה משמעותית לאליפות של רמלה ב-23/24, ונפרדה הקיץ מחולון לאחר עונה אחת. עוד בגזרת הרכש הישראלי הגיעה גם הפורוורדית יהל יובנוביץ', לאחר 4 עונות בהפועל ב"ש דימונה, אותה עזרה להוביל מהליגה הארצית ועד לליגת העל, לפני שירדה בחזרה ללאומית בתום העונה האחרונה.
בנוסף נחתו בעיר הנמל 4 זרות. הראשונה היא קטרינה ווצ'קביץ' (31, 1.91), הפורוורדית הסרבית המנוסה שרשמה קדנציה ארוכה אצל האלופה הפועל ראשל"צ. רכש נוצץ למדי הוא החתמתה של ג'זמין ג'ונס (1.83, 29), הסווינגמנית שכיכבה ברמת השרון בעונת 22/23 עם כמעט 20 נקודות ו-7 ריבאונדים למשחק, ומאז הספיקה להרשים גם בפנאתינייקוס בליגה היוונית וביורוקאפ, בטורקיה, במקסיקו ובסין, כשברזומה שלה גם מספר הופעות ב-NBA.
עוד מארה"ב הגיע דלאיה דניאלס (24, 1.94), הפורוורדית האתלטית שנבחרה במקום ה-24 בדראפט ה-WNBA ב-2025. לאחר 5 עונות מרשימות במכללות, היא בלטה בעונה החולפת גם בליגה הספרדית וביורוקאפ, עם יותר מ-12 נקודות ו-5 ריב' למשחק במדי פרול. מי שנעלה את הסגל הצהוב ומסע הרכש העמוס היא פאולה אסטאבז (33, 1.75) מספרד, לה נסיון רב בליגה המקומית והחזקה.