האיגוד אישר הלוואה של מיליון ש"ח לנשים

יו"ר המנהלת, גדעון בריקמן, הבטיח שהכסף יוחזר כשיגיע ספונסר. קופל התנגד, השניים התעמתו. באיגוד סקפטיים

רועי גלדסטון

Getting your Trinity Audio player ready...
יקבל את ההלוואה? גדעון בריקמן
יקבל את ההלוואה? גדעון בריקמן
שנה גודל פונט א א א א
מנהלת ליגת העל לנשים מנסה לצאת לדרך חדשה, אך בינתיים נראה שהגוף מתקשה לעמוד על הרגליים. היום (שלישי) פנה יו"ר המנהלת, גדעון בריקמן, לאיגוד הכדורסל בבקשה יחסית חריגה - קבלת הלוואה בסך מיליון שקלים לטובת הליגה, שלאחרונה יצאה לדרך אחרי שביתת השחקניות.

בישיבה של הנהלת איגוד הכדורסל, שהייתה סוערת במיוחד, הוגשה הבקשה. יו"ר מנהלת הגברים, אבנר קופל, התנגד בתוקף. קופל טען כי מנהלת היא גוף חיצוני שצריך להביא כסף מגורמים מסחריים ולא לבקש כסף מאיגוד הכדורסל בעצמו. בין השניים התפתח עימות, אך בסופו של דבר הבקשה אושרה ע"י החברים ועל ידי היו"ר שי שני.

גדעון בריקמן הבטיח כי הכסף יוחזר לקופת האיגוד בהקדם. היו"ר טען כי הוא נמצא במשא ומתן עם ספונסרים וגורמים חיצוניים, אשר על פי הערכתו, צפויים להכניס כסף לליגה. הסיבה ככל הנראה שהכסף עדיין לא הוזרם היא שאותם גופים רוצים לראות את הליגה נכנסת להילוך גבוה יותר אחרי ההשבתה.

אולם, לא הכל ורוד במנהלת הנשים ואיגוד הכדורסל. מקורבים לנושא ציינו בפני אתר ערוץ הספורט כי עד שלא יראו את הכסף במו עיניהם, הם יטילו ספק בקיומם של ספונסרים שמוכנים לממן את ליגת העל. לאחר שביתה והחרמת המחזור הראשון, הגיעו לאחרונה כזכור איגוד הכדורסל והשחקניות להסכם לפיו העונה ישחקו 4 זרות בליגה וב-3 השנים הבאות רק שלוש. אמש כבר התקיים המחזור השני של הליגה ונראה שהיא מתחילה להתגלגל קדימה.