גילי לוסטיג: "מנסים להשיג אישור לחסן"

בוועד האולימפי ממשיכים לנסות להשיג את התיעדוף. גם בכדורסל הנשים לוחצים לקבלת חיסונים

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם
Getting your Trinity Audio player ready...
(באדיבות הוועד האולימפי)
(באדיבות הוועד האולימפי)
שנה גודל פונט א א א א

אחרי שלא קיבלו אישור מוועדת החריגים של משרד הבריאות והעומד בראשה, ד"ר בועז לב, לתעדף את הספורטאים האולימפיים ולחסן אותם נגד נגיף הקורונה באופן מיידי, בוועד האולימפי הישראלי לא אמרו נואש וממשיכים במאמצים על מנת להשיג את האישור המיוחל.

גם שר הספורט חילי טרופר בתמונה, והוא מנסה להפעיל לחץ על הגורמים הרלוונטיים. כפי שפרסמנו אתמול (ראשון), בית חולים מאיר, שהוא בית החולים האולימפי, מוכן לחסן את הספורטאים אך הוא זקוק לאישור של משרד הבריאות על מנת להתחיל בפרוצדורה. בכירי הוועד הבינו בעקיפין ששר הבריאות, יולי אדלשטיין, גם סרב לתיעדוף.

מדובר רק בספורטאים ובאנשי הצוות שמשתייכים למשלחת למשחקים האולימפיים בטוקיו, ובכל מקרה ההתחסנות אמורה להיות הדרגתית בהתאם ללוח הזמנים של הספורטאים, כך שבשלב הראשון מדובר בפחות ממאה חיסונים.

גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי, אמר לערוץ הספורט: "אנחנו ממשיכים במאמצים שלנו, גם דרך משרד הספורט וגם דרך משרד הבריאות, להשיג אישור לספורטאי משלחת ישראל על מנת שיוכלו להתאמן בצורה שקטה ולא יסתכנו בהידבקות במחלה הזו, שיכולה להוציא אותם ממעגל האימונים ולפגוע בתוצאות שלהם בטוקיו. גם מנהל בית החולים מאיר וגם המנהל הרפואי שלנו בוחנים לחסן את הסגל האולימפי בבית חולים מאיר, אבל הם זקוקים ובצדק לאישור משרד הבריאות. אנחנו ביחד עם משרד הספורט מנסים להשיג את האישור הזה ובינתיים ללא הצלחה.

כמו כן, יו"ר מנהלת ליגת הנשים בכדורסל, הילה קניסטר בר דוד, שלחה מכתב למשרד הבריאות בדרישה להתחיל לחסן את כל שחקניות ליגת העל. כמו כן, עלתה הדרישה לבצע בדיקות קורונה אחת לשבוע לכל השחקניות, על מנת לאפשר ניתור וקטיעת שרשראות הדבקה בתוך הליגה.

תגובת משרד הבריאות תובא לכשתתקבל.