נחתם הסכם להקמת מרכז למחקר ספורט אולימפי

יו"ר הוועד, כרמי: מקווים שהמדע ייתן לנו את החתיכה החסרה

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

ההסכם להקמת "המרכז הישראלי למחקר ספורט אולימפי" נחתם היום (רביעי) בטכניון. מדובר ברכז מחקר ראשון מסוגו בישראל שנועד לקדם את הספורט האולימפי בישראל על ענפיו השונים באמצעות מחקרים שיובילו לתובנות מדעיות בסיסיות העומדות מאחורי הספורט (לאו דווקא בהיבט הפיזיולוגי).

על ההסכם החדש חתומים הוועד האולימפי בישראל, הטכניון ומוסד הטכניון למחקר ופיתוח. בראש המרכז יעמוד פרופסור אלון וולף, ראש המעבדה לביו-רובוטיקה ולביומכניקה בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון.

באירוע השתתפו היו"ר יגאל כרמי, המנכ"ל גילי לוסטיג, חברת הנהלת הוועד ויו"ר ועדת הספורט יעל ארד, המנהל המדעי מולי אפשטיין, הגולש חבר הסגל האולימפי יואב עומר, מאמן השייט גור שטיינברג ובכירים נוספים מטעם הוועד האולימפי. מטעם הטכניון השתתפו נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, המשנה לנשיא למחקר פרופ' וויין קפלן, סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני, דיקן הפקולטה להנדסת מכונות פרופ׳ יורם הלוי ופרופ' אלון וולף.

נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא: "אנחנו בטכניון ניתן גם הדרכה וגם נחקור אספקטים שונים של פעילות ספורטיבית שבה אנחנו יכולים לתת את התוספת הקטנה שמשפרת את הביצועים. ניתן לנתח תנועות גוף של ספורטאי בצורה כזאת שמשפרת את הביצועים. זהו שיתוף פעולה די יוצא דופן, אבל לדעתי מבטיח רבות".

יו"ר הוועד האולימפי, יגאל כרמי, סיפר: "בסוף זאת החתיכה הקטנה שחסרה. אנחנו מקווים שהמדע יעשה את זה. התברכנו בארץ בטכניון ואני בטוח שיחד איתם נשפר את הביצועים של החבר'ה שלנו ונגיע להישגים טובים יותר". 

המנהל המדעי של הוועד האולימפי וממובילי שיתוף הפעולה, מולי אפשטיין, הוסיף: "המחקר הזה הוא תהליך. יש מוחות מברקים במדינה, החיבור הנכון יהיה להביא את המאמנים לידי כך שישאלו שאלות נכונות את המדענים. לעשות גשר בין הספורט, המאמנים והמדע. המאמנים צריכים לשאול את השאלות והמדענים לספק את הפתרונות בטכניון. בספורט הישראלי יש מעט ספורטאים ולכן אנחנו צריכים להיות מאוד מדויקים. יש לנו משאבים מצומצמים של ספורטאים טובים. ברגע שנפספס את תהליכי האימון, יכול להיו שלא יהיה לנו מועמד למדליה. השילוב של המדע הוא קריטי. אנחנו צריכים להיות קצת יותר חכמים מאחרים. הסיסמאות של המשחקים האולימפיים הן "מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר", לדעתי צריך להכניס לזה גם מדויק יותר וחכם יותר".