חתואל: "נאבקת כדי שהריון לא יגמור לאף אחת את הקריירה"

הסייפת הוותיקה על פסק הדין, שקרא לבחון את הסוגיה בספורט: "זו פריצת דרך, החלטתי לא לשתוק למען הנערות שיחזרו להתחרות אחרי לידה ולמען הילדה שלי"

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם

תגיות: סיוף

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

למרות שעתירתה להשתתף באליפות העולם נדחתה ע"י בית המשפט המחוזי, הסייפת הוותיקה דלילה חתואל יצאה מסופקת מאוד מפסק הדין של השופט רחמים כהן, שהבהיר כי יש לבחון באופן מעמיק את כל סוגיית ההריון של ספורטאיות.

חתואל, שהשתתפה במשחקים האולימפיים בבייג'ין ב-2008, ילדה לפני מספר חודשים בן שני ועל כן לא התחרתה ולא קבעה קריטריון לאליפות העולם. השופט אמנם קבע כי לבית המשפט אין מקום להתערב באיגודי הספורט, אך גם הרחיב על פני 15 עמודים את נושא השוויון המגדרי וזכויותיהן של נשים הרות בספורט. חשוב לציין כי מעבר להשתתפות בתחרות עצמה, חתואל יצאה למאבק בעיקר כדי לנסות ולעשות שינוי בכל מה שקשור לנשים הרות.

"מדובר בפסק דין פורץ דרך. בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בראשות כב׳ השופט רחמים כהן בניתוח יוצא דופן, מנומק, רחב היקף, העלה על נס את זכויותיהן של נשים הרות בספורט לרבות שוויון הזדמנויות של נשים בספורט והצורך בהתאמה המתחייבת בתקנוני הספורט בעניין", אמרה חתואל לערוץ הספורט, "בהתאם לפסק הדין, בקיץ הקרוב איגוד הסיוף יידרש להטמיע מנגנון אשר ישקף השוני בין נשים לגברים בעולם הספורט אשר מתחייב מחוק הספורט ואף מהאמנה של הוועד האולימפי, שמשקפת את הרוח הנושבת".

חתואל: "לא חשבתי שזה יקרה לי אחרי 30 שנות קריירה"
חתואל: "לא חשבתי שזה יקרה לי אחרי 30 שנות קריירה"
עוד אמרה חתואל בדיון: ״קרה לי מקרה שלא חשבתי שיקרה אחרי 30 שנות קריירה. לא רציתי לצאת למלחמות האלה, אבל היה שווה לי כי יש מסר שחשוב לי להעביר לנערות שגם אישה שחוזרת מהריון לא צריכה לוותר על קריירה ספורטיבית, שאפשר ואפילו חשוב לעשות את שני הדברים והריון לא יגמור לאף אחת את הקריירה. אם זה כבר קרה לי, זה הרבה מעבר לתחרות כזו או אחרת, החלטתי לא לשתוק ולהיאבק עבור אותן נערות שיחזרו להתחרות אחרי לידה ועבור הילדה שלי״.

עו״ד יניב ברוך, שייצג את חתואל, הוסיף: "מדובר בסנונית ראשונה ויוצאת דופן של החלטה שיפוטית המבליטה ומדגישה את הצורך בשינוי מדיניות איגודי הספורט כלפי נשים לצורך הגשמת השיוויון המהותי; אנו נושאים עינינו לכל איגודי הספורט ובפרט לאיגוד הסיוף על מנת ש'יחשבו מסלול מחדש' ויטמיעו את פסק הדין
פורץ הדרך לעיל בתקנוניהם״.

עו״ד גלי זינגר, מנהלת המחלקה המשפטית בשדולת הנשים בישראל, שהצטרפה לתביעה, אמרה בתגובה: ״פסק הדין שניתן הוא פסק דין חשוב ותקדימי, ההכרה פורצת הדרך של בית המשפט במאפיינים פיזיים של נשים ובתקופות בהן הן מצויות בהריון ובחופשת לידה, המחייבים התייחסות מיוחדת, מהווה בשורה של ממש לכל ספורטאית בישראל. על איגודי הספורט השונים לקבוע בתקנוניהם הוראות ספציפיות הנוגעות ליצירת שוויון אמיתי״.