גבר בן 40 התמוטט במהלך מרתון טבריה

אירוע מדאיג במהלך המירוץ: לאחר החייאה, מצבו מוגדר קשה. דיאנה אמרה ניצח עם 2:15:30. הסוכנות הלאומית למניעת סימום הגישה תביעה נגד מארגני התחרות בטענה שלא הזמינו בודק

עינת הירש
עינת הירש

תגיות: מרתון טבריה

Getting your Trinity Audio player ready...
רגעי חרדה בטבריה
רגעי חרדה בטבריה
שנה גודל פונט א א א א

לאחר הדחייה עקב הסופה החזקה, מרתון טבריה התקיים היום (ראשון) בפעם ה-41. מספר המשתתפים במירוץ המשיך לעלות גם השנה, כש-7,000 רצים (145 מ-32 מדינות שונות), הגיעו לצפון כחלק מהתחרות.

הספונסר הראשי של המרתון הציע פרס כספי של 100 אלף דולר למי שישבור את שיאו של פטריק טמבאווה מ-2012, אך ללא הצלחה. דיאנה אמרה סיים ראשון בתוצאה של 2:15:30 ושיפר את שיאו האישי בדקה ו-50 שניות  למקום השני הגיע מארו טפרי בתוצאה של 2:18:35, כשאדאשה קואדה סיים במקום השלישי בתוצאה של 2:21:33.

בנשים, הגר כנעני זכתה באליפות ישראל במרתון עם 2:49:14 - שיפור של 7:33 דקות לשיאה ועלייה למקום ה-13 בכל הזמנים בישראל. המנצחת מאתיופיה, דמיסי, קבעה 2:40:37 ואילו יערה זנגי-רדושיצקי סיימה שלישית בין הנשים וסגנית אלופת ישראל עם 2:53:59. מינטאמר ביקאיה סיימה שלישית בין הישראליות עם 3:03:19.

כאמור, 7,000 רצים, מתוכם 145 רצים מ- 32 מדינות, הגיעו להתחרות, אבל דווקא אירוע מדאיג העיב על האירוע הספורטיבי. גבר בן 40, שהשתתף מקצה חצי המרתון, חש ברע במהלך הריצה, הגיע למרפאת מד"א בנקודת הסיום והתמוטט. חובשים ופארמדיקים העניקו לו טיפול רפואי ובמהלך פעולות ההחייאה הדופק שלו חזר, וכעת מצבו מוגדר קשה.

7,000 רצים הגיעו למרתון
7,000 רצים הגיעו למרתון

"צוות מד"א הבחין באחד המסלולים בגבר בן 40 שחש ברע ופינה אותו לאוהל המרפאה שהוקם בנקודת הסיום כשהוא בהכרה מעורפלת", פראמדיקית מד"א, תאיר חזאז'י, התייחסה לאירוע, "תוך כדי הטיפול הרפואי במרפאה הוא התמוטט ואיבד את הכרתו, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו מתן תרופות, הנשמה ומכת חשמל עד שחזר הדופק ומצבו התייצב. לאחר מכן פינינו אותו לבי"ח בניידת טיפול נמרץ כשמצבו קשה".

ראש העיר טבריה, יוסי בן דוד, אמר: "אנו עושים את מירב המאמצים ואת כל ההכנות הנדרשות לשמור על בטיחותם של הרצים. לצערי ישנם מקרים שאינם בגדר שליטתנו. שוחחתי עם מנהל בית החולים, והצוותים הרפואיים עושים כמיטב יכולתם לטפל בנפגע. אני מאחל לו רפואה שלמה ומקווה שיחזור לאיתנו במהרה".

ממד"א נמסר שחובשים ופראמדיקים מעניקים באוהל המרפאה שבנקודת הסיום טיפול רפואי ל-11 ממשתתפי המירוץ, בהם גבר ואישה כבני 35 במצב בינוני כשהם סובלים ממכת חום ו-9 קל שסובלים מחולשה, תשישות וחבלות בגפיים.

בנוסף, במהלך המרתון אובחנו שני מקרים של היפורתרמיה, חימום יתר של הגוף, כששני הרצים מטופלים בבריכות קירור של מד"א.

למה לא הגיעו למרתון בודקים מטעם הסוכנות למניעת סימום?
בתוך כך, הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט הגישה תביעה נגד מרתון טבריה במהלך אחר הצהריים. בסוכנות טוענים שהוועדה המארגנת לא הזמינה בודק כנדרש על פי התקנון בתחרויות שכאלה, וזאת למרות פניות קודמות שיעשו כך. התובע נתן אפשרות למארגני התחרות להגיע לשימוע ביניים שייערך במשרדי הוועד האולימפי, וזאת לפני נקיטה בעונש.

"התנהגות זו מצערת מאוד ומעלה תמיהה במיוחד כשהיא באה מאיגוד לאומי ומכובד", נכתב במכתב, "האיגוד אמור לשמור ולקיים ספורט נקי בתנאים הוגנים ולהגן על 'הספורטאים הנקיים'".