אליפות העולם בגלשני RSX תיפתח ביום שני הבא באילת, בהשתתפות 80 גברים ו-60 נשים מרחבי העולם. בין הגולשים יהיו כ-30 נציגים כחול-לבן, בראשם הגולשים הבכירים של ישראל: שחר צוברי, נמרוד משיח ומעיין דוידוביץ'. עוד יקחו חלק: אמיר גלילי, יואב עומר, אופק אלימלך, נוי דריהן, הדר הלר ונגה גלר.
עבור צוברי ומשיח מדובר בתחרות חשובה במיוחד, שכן זוהי תחרות המבחן הרביעית מתוך חמש במאבק על הכרטיס הבודד למשחקים האולימפיים בריו. התחרות מקנה את הניקוד הגבוה ביותר, ועל כן זכייה של אחד מהם במדלייה יכולה להכריע את הסיפור. אם המאבק לא יוכרע באילת, התחרות הבאה תהיה בחודש הבא בפאלמה דה מיורקה.
מבחינת דוידוביץ', מדובר באליפות העולם האחרונה לפני ריו, ואין ספק שאחרי שסיימה במקום ה-14 באליפות העולם בעומאן, היא רוצה לחזור לפודיום. כידוע, דוידוביץ' זכתה במדליית הארד שנתיים ברציפות באליפות העולם (2013 ו-2014).
"המטרה שהאיגוד הציב לעצמו היא מדליה", הבהיר אלי צוקרמן, המנהל המקצועי של איגוד השייט. "יש את מעיין, שהיא מועמדת טבעית למדליה, וגם שחר ונמרוד זכו בעבר במדליות. כולם הגיעו לכאן בשיא היכולת, גם הספורטאים שלנו. אני משוכנע שהם ברמה של מדליה. התוצאות בסוף ידברו. השתדלנו להפוך את מה שקרה עם אליפות העולם בעומאן ליתרון במקום חיסרון. נוצרה תקופת הכנה מאוד ארוכה של כמעט חצי שנה. שלושתם עשו הכנה מיטבית, שכללה מחנות אימון ותחרויות בחו"ל ואני מקווה שהתוצאות יבואו לידי ביטוי", המשיך צוקרמן.
בהתייחס למאבק בין משיח לצוברי אמר צוקרמן: "זה חלק מהענף שלנו. אלה לא מבחנים אולימפיים ראשנים שלהם, הם מוכנים לזה ומכירים את זה. שניהם מגיעים מפוקסים לעשות הישג מקסימלי ובסוף הטוב ינצח. זה חלק מהמשחק. אירוח אליפות עולם זה עניין מאוד מסובך, קודם כל מבחינה לוגיסטית גם בים וגם ביבשה. את רוב המעמסה לוקח על עצמו המועדון באילת בראשות רוני מאיר, הם עובדים שם יום ולילה. אני בטוח שהארגון יהיה טוב והתחרות תהיה למופת וכל הזרים ישמחו להגיע לכאן עוד פעם".