מהסנסציות הגדולות שהיו: המדורגת 114 בגמר

חוולינסקה תאבק עם אנדרייבה על תואר הרולאן גארוס לאחר שגברה על שניידר

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

אחת הסנסציות הגדולות שנראו בטניס העולמי, לפחות לאחרונה, הושלמה היום (חמישי). מיה חוולינסקיה, טניסאית אנונימית למדי בת 24 מפולין, העפילה לגמר הרולאן גארוס וזאת לאחר שחגגה עם 6:7 (3), 4:6 על דיאנה שניידר (25 בעולם) בדרך למפגש נגד מירה אנדרייבה (8 בעולם) על התואר בפריז.

מדובר בהפתעה משוגעת ובהמשך מסע קסם מהגדולים שנראו במייג'ורים. חוולינסקה, שלא עברה את הסיבוב השני באף גראנד סלאם עד זה הנוכחי, הדיחה בדרך לגמר בין היתר את אנה קלינסקיה (24 בעולם),  אליזה מרטנס (21 בעולם), מריה סקארי (49 בעולם) וקינוון ז'נג (56 בעולם) וכעת כאמור גם העיפה את המדורגת 25 בעולם, שחגגה על חשבון ארינה סבלנקה, הראשונה בעולם, ברבע הגמר.

במערכה הראשונה הפולניה כבר הגישה למערכה לאחר שהובילה 2:5, ונגררה לשובר שיוויון אך בו הציגה אופי גדול ודאגה לעלות ליתרון במערכות לאחר 6:7 (3). במערכה השנייה שתי הטניסאיות התקשו לשמור על ההגשות, אך חוולינסקה שברה לא פחות מ-4 פעמים, וסגרה את העניין עם 3:6 ו-0:2 עצום במערכות.

במשחק השני אנדרייבה בת ה-19 המדורגת במקום השמיני בעולם חגגה בחצי גמר הרולאן גארוס עם 1:6, 3:6 על מרטה קוסטיוק (15 בעולם) לאחר משחק אותו פתחה בטירוף. אנדרייבה שברה בשני משחקוני ההגשה הראשונים של יריבתה וטיילה במערכה הראשונה ל-1:6 קליל תוך 34 דקות, ובמערכה השנייה היא השיגה את המקדמה בזכות שבירה במשחקון השמיני - משם היא לא הסתבכה. בכך אנדרייבה כמובן שברה את הישג השיא שלה במייג'ורים, אותו השיגה גם על החימר בפריז עם חצי גמר ב-2024.