חשד למכירת משחקים. ג'וקוביץ': קיבלתי הצעה

עשרות שחקנים בכירים הימרו על משחקים עפ"י דו"ח שנגנז ופורסם כעת

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: טניס

Getting your Trinity Audio player ready...
עננה גבדה על הטניס העולמי (Getty)
עננה גבדה על הטניס העולמי (Getty)
שנה גודל פונט א א א א

האם אנחנו בדרך לטלטלה בצמרת הטניס העולמי? BBC ו-BuzzFeed חושפים הבוקר (שני) כי בעשור האחרון 16 שחקנים שדורגו בטופ 50 העולמי, כולל זוכים בגראנד סלאמים סומנו על ידי היחידה לאמינות בטניס בחשד שהם מכרו משחקים.

מסמכי חקירה שנעשה ב-2007 על ידי היחידה המיוחדת של המשטרה שהוקמה על מנת לפקח על הספורט בזכות יוזמה של ה-ATP הגיעו לידי גופי התקשורת, שהחליטו לפרסם את הממצאים, אך לא לחשוף את השמות של המעורבים.

החקירה התחילה עם חשד לפעילות מוגברת של הימורים על המשחק בין ניקולאי דוידנקו ומרטין ואסלו ארגואלו, שבסופו של דבר נוקו מכל חשד והמשיכה למשהו הרבה יותר נרחב שבדק שחקנים בטופ העולמי שהימרו על משחקים ברשת.

החקירה מצאה בתי הימורים ברוסיה, צפון איטליה, וסיציליה שהרוויחו מאוד אלפי ליש"ט בהימורים על משחקים שעל פי החוקרים היו מכורים. שלושה מהמשחקים הללו היו בטורניר ווימבלדון היוקרתי. בדו"ח שהוגש נכתב שיש לחקור 28 שחקנים בעקבות הממצאים, אך זה מעולם לא נעשה. יש לציין שב-2009, שנה לאחר מכן, הוצג הקוד נגד שחיתות בטניס.

דוידנקו. הכל התחיל איתו (Getty)
דוידנקו. הכל התחיל איתו (Getty)

אחד החוקרים מ-2007, מארק פיליפס, אמר בהתבטאות נדירה בנושא: "היו עשרה שחקנים שהם היו המקור לכל מה שקרה בטניס. הם היו השורש של הבעיה. הראיות היו חזקות מאוד. הייתה לנו אפשרות לעקור את הבעיה מהשורש".

ראשון הטניסאים להתבטא בנושא הוא נובאק ג'וקוביץ', שהעפיל לסיבוב השני באליפות אוסטרליה הפתוחה ונשאל על כך: "לא ניגשו אליי באופן אישי, אלא דרך אנשים שעובדים איתי ב-2007. כמובן שהם דחו את ההצעה, זה אפילו לא הגיעה אליי אישית. כמובן שהיו מסביב שמועות. הציעו לי 200 אלף דולר כדי לוותר על משחק. זה גרם לי להרגיש נורא. אני לא רוצה להיות מקושר לדברים כאלה. זה פשע ספורט".