איש העסקים החיפאי שי יוחאי קלאוזנר רכש את זכויות הניהול והשליטה בקבוצת הבוגרים של מכבי חיפה כדורסל. במסגרת המהלך תעבור הקבוצה לניהול פרטי ועצמאי, תוך הזרמת הון משמעותית ויישום תוכנית רב שנתית שמטרתה להחזיר את המועדון לליגת העל.
מחלקת הנוער תמשיך לפעול במסגרת אגודת מכבי חיפה כרמל, תוך שיתוף פעולה מקצועי מלא עם קבוצת הבוגרים. במקביל, בני כץ שב לתפקיד המאמן הראשי ויוביל את ההכנות לעונת 2026/27.
מועדון הכדורסל מכבי חיפה פותח פרק חדש בתולדותיו. בעסקה שנחתמה מול אגודת מכבי חיפה כרמל, רכש קלאוזנר את זכויות ההפעלה של קבוצת הבוגרים ויישא מעתה באחריות המלאה לניהולה המקצועי והכלכלי.
המהלך מסמן שינוי משמעותי במבנה המועדון. לראשונה מזה שנים תפעל קבוצת הבוגרים תחת בעלות פרטית אחת, עם אופק תכנוני ארוך טווח, מסגרת תקציבית יציבה ומבנה ניהולי מקצועי שנועד לאפשר קבלת החלטות מהירה, תכנון רב שנתי ובניית תשתית שתשרת את המועדון לאורך שנים.
שי יוחאי קלאוזנר אמר: "מכבי חיפה היא הרבה יותר ממועדון כדורסל. היא חלק מהזהות הספורטיבית של העיר חיפה ומקור גאווה לאלפי אוהדים.
לאורך השנים ליוויתי את המועדון מתוך אהבה אמיתית ואמונה בחשיבותו לקהילה ולספורט החיפאי. ההחלטה לקחת על עצמי את הבעלות נובעת מההבנה שכדי להחזיר את מכבי חיפה למקומה הראוי נדרשת מחויבות מלאה, מקצועית וכלכלית, לטווח ארוך.
אנחנו יוצאים לדרך חדשה עם חזון ברור. לבנות מועדון יציב, מקצועני ושאפתן, המחובר לקהל שלו ופועל מתוך אחריות ותכנון ארוך טווח. אני שמח על שובו של בני כץ למועדון ועל העבודה שכבר נעשית לקראת העונה הקרובה.
אני מזמין את אוהדי מכבי חיפה, את הקהילה העסקית בעיר ואת כל מי שהמועדון יקר לליבו להצטרף אלינו. הדרך רק מתחילה, ואני מאמין שביחד נוכל להחזיר את מכבי חיפה למקום הראוי לה בכדורסל הישראלי".