מגידו קולג' זו לא קבוצת כדורסל, זהו מודל חדשני המשלב מקצוענות, חיי קהילה וחינוך. במגידו השחקנים חיים יחד בקיבוץ משמר העמק, אוכלים בחדר האוכל, נהנים מחיי קהילה, בריכה וחיי חברה, ובמקביל משתלבים במערכת החינוך.
מאחורי החזון עומד ראש המועצה האזורית מגידו, גיל לין, שמאמין שגם בשנת 2026 ניתן לחבר בין החלום הקיבוצי לבין ספורט הישגי. לצידם ניצב קיבוץ משמר העמק, שנרתם לפרויקט, מחבק את השחקנים ומעניק להם בית.
המעטפת המקצועית של הפרויקט כוללת את יואב שמיר, עוזר מאמן נבחרת ישראל הבוגרת, ורימון יבזורי, מאמן היכולות הגופניות של נבחרת ישראל שמובילים את התחום המקצועי ומלווים את השחקנים מדי יום. לצידם פועלת קבוצה של אנשי מקצוע ומנהלים .
למגידו יש גם מסורת מפוארת של פיתוח שחקנים. מהמועדון צמחו דגן יבזורי, עמוס לין ואדם ואור גורן, שהגיעו לרמות הגבוהות בכדורסל הישראלי ומהווים השראה לדור הבא.
הרעיון שמאחורי מגידו קולג' כבר מושך תשומת לב ברחבי הענף. קבוצות מהליגות הבכירות התעניינו במודל הייחודי, מתוך אמונה כי זו אחת הדרכים הנכונות ביותר לפיתוח שחקנים צעירים בישראל ובקרוב יוכרז על שיתוף פעולה של מגידו עם קבוצה בכירה.