הבוקר (שישי) התקיים בירושלים אירוע כדורסל מיוחד של עמותת "שער שוויון", במסגרתו הגיעו לאולם הכדורסל בבירה שחקני עבר מהליגה הטובה בעולם – ת׳יאו רטליף, דייל אליס וסדריק טוני ופגשו את חניכי תוכנית סל-טק 48ers.
שחקני העבר המוכרים הגיעו לארץ במסגרת שיתוף פעולה של ״פרויקט מקס״ למאבק בגזענות ובאנטישמיות וארגון ״ספורטאים למען ישראל״, המזמין ספורטאי עבר והווה מפורסמים מארצות הברית, על מנת להראות להם את פניה היפות של ישראל ושיחזרו כ״שגרירים״ לארצם, וכך לחזק את תדמיתה של מדינת ישראל.
רטליף, אליס וטוני, ביחד עם כדורסלן העבר תמיר גודמן, קיימו שיחה, שיחקו כדורסל, אימנו, נתנו עצות ואף הצטלמו למזכרת עם חניכי העמותה, המשתתפים בתוכנית ״סל-טק״ – התוכנית הראשונה בעולם המשלבת כדורסל והייטק – חינוך טכנולוגי לילדים ובני נוער בפריפריה החברתית והגאוגרפית של מדינת ישראל.
במסגרת התוכנית פועלות 40 קבוצות כדורסל בבתי ספר ומרכזים קהילתיים ברחבי הארץ, המשלבות בפעילותן גם פעילויות להקניית ערכים, חינוך טכנולוגי ומפגשים עם חברות הייטק. התוכנית נתמכת ע״י משפחת האריס של הזוג האמריקאי מרג׳ורי וג׳וש, בעלי קבוצת פילדלפיה 76, ושם התוכנית באנגלית הוא ה-48ers.
"שער שוויון" מפעילה 6 תוכניות שונות, במסגרתן פועלות קבוצות כדורגל, כדורגל ואפילו שחייה, המשלבות פעילויות חברתיות להקניית ערכים, העצמה, סיוע לימודי, הקניית כישורי חיים וחיזוק מנטלי של ילדות, ילדים ובני נוער מאוכלוסיות מגוונות ומקדמת שוויון הזדמנויות, צמצום פערים ושילוב של בנות, אוכלוסיות מיעוטים ומהגרים ואף צעירים על הרצף האוטיסטי.
העמותה מפעילה השנה מעל 450 קבוצות בבתי ספר ומרכזים קהילתיים ברחבי הארץ, מהגולן ועד אילת, ונמצאת כרגע בעיצומה של שנת הפעילות ה-14 שלה. בתחילת השבוע התבשרה העמותה על כך שנבחרה לקבל את ״אות הנשיא להתנדבות״ מידי נשיא המדינה, מר יצחק הרצוג, ביוני הקרוב.
ת׳יאו רטליף אמר: "כשקראו לי להגיע לכאן, נהנתי בשמחה, אני חושב שאין מקום בכלל לגזענות מכל סוג שהיא ולכן אני שמח לתרום את חלקי למאבק באנטישמיות. זה נפלא שהעמותה מצליחה להגיע לאוכלוסיות שזקוקות לפעילות הזו, ואני שמח שהנערים הצליחו להגיע לכאן ולקבל את ההזדמנות הנפלאה הזו". על השילוב בין כדורסל לחינוך טכנולוגי אמר: "זה נהדר, כי גם אם הם לא יהיו שחקני כדורסל יש דרכים אחרות להתקדם ולפתח את עצמך, וטכנולוגיה היא אחת מהן".
לירן ג׳רסי, מייסד ומנכ״ל העמותה, אמר: ״אחד מעמודי התווך של העבודה החינוכית של שער שוויון, הוא המפגשים של החניכות והחניכים שלנו עם דמויות מעוררות השראה, שעשויות להוות עבורם מודלים חיוביים לחיקוי וגם לגרום להם להרגיש ברי מזל ולהעצים אותם באמצעות המפגש. בשל כך אנו מאושרים מההזדמנות שנקרתה בדרכנו היום ומקווים להפיק את המירב ממנה. חשוב לנו להודות לשותפים שאפשרו זאת – פרויקט מקס, ספורטאים למען ישראל, משפחת האריס, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי ועוד רבים וטובים״.