אין מבוגר אחראי: למה מאמני נוער ביציע?

מחלוקת קשה בין ארגון המאמנים לאיגוד. כל הפרטים

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

שוב אי הסכמה בארגוני הכדורסל הישראלי, הפעם לא מדובר בחוק רוסי, אלא דווקא בגזרת המאמנים.

השבוע נערך משחק במסגרת הליגה לנוער, בין מכבי עירוני רחובות לע.ל.ה יהוד. על פניו זה היה עוד משחק רגיל, העניין הוא ששני המאמנים, אוהד מיארה (רחובות) ויניב וינוגרד (יהוד), ישבו ביציע לכל אורך המשחק. הסיפור הזה מתמצת את הקונפליקט שמתרחש בימים אלו בין ארגון המאמנים לאיגוד הכדורסל.

אז על מה המהומה? בסיס המחלוקת הוא הנפקת כרטיסי המאמן, שהגיע גם לבית המשפט. לאורך השנים - גם ארגון המאמנים וגם איגוד הכדורסל הנפיקו את האישורים, אלא שבקיץ האחרון התקבלה באיגוד החלטה שהם מנפיקים את הכרטיסים באופן "בלעדי".

ארגון המאמנים קיבלו בתדהמה את ההחלטה, ופנה לביהמ"ש להגיש תביעה נגד האיגוד והחלטתו. על פי פסיקת בית המשפט, נכון לעכשיו - ההחלטה היא ששני הצדדים יכולים להוציא כרטיסי מאמן.

נגמר הסיפור? ממש לא. לכאורה, לאחר פסיקת בית המשפט, המאבק בין הצדדים אמור להסתיים - אבל לא כך הדבר. בתחילת כל עונה, ישנם מאמנים שמגישים בקשות לקבלת כרטיס מאמן באיחור מסוים, ועל כן הם זקוקים לאישור זמני, דרך האיגוד או הארגון, כדי לפתוח את העונה.

אותם מאמנים שמקבלים אישור זמני, צריכים להציג את אותו אישור בפני השופטים בהגיעם למגרש. אלא שהעונה, בפעם ראשונה בהיסטוריה, איגוד השופטים לא קיבל את האישורים הזמניים שהונפקו דרך ארגון המאמנים, בטענה: "האיגוד לא מקבל אישורים שהונפקו דרך הארגון (המאמנים)".

בשורה התחתונה, בסופו של כל העניין הזה ישנם לא מעט מאמנים שיושבים בצד מתחילת העונה. "מעבר לעובדה שאולי מדובר פה בפגיעה בחופש העיסוק, מי שנפגע פה בעיקר אלו השחקנים הצעירים", אומר בכיר בארגון המאמנים. "המאמנים נמצאים שם בשביל הילדים, והם אלו שנפגעים יותר מכולם".

מאיגוד הכדורסל נמסר: "האיגוד הוא הרגולטור של הכדורסל הישראלי. כמו שבאיגוד רשומים כ-35 אלף שחקנים, כך צריך להיות גם עם המאמנים. כל המהלך הזה נעשה לטובת המאמן הישראלי".