עונת היורוליג החדשה סוף סוף כאן. אחרי קיץ מסקרן במיוחד, מחר (חמישי) תצא לדרך עונת 26/27 ובה, בפעם השנייה ברציפות, ייקחו חלק שתי קבוצות ישראליות. לקראת הג'אמפ בול הראשון, ניסינו לחשוב מהם התרחישים האופטימיים, הריאליים והפסימיים עבור הפועל ומכבי ת"א בעונה האירופית שבפתח.
השבוע זה מתחיל: הירשמו לפנטזי היורוליג של Visa וערוץ הספורט
מכבי ת"א
התרחיש האופטימי
לפני הניתוח המקצועי, בתרחיש הזה חזרת המשחקים לישראל בלתי נמנעת, וזמן קצר לאחר ביקורו הקרוב של מנכ"ל היורוליג צ'וס בואנו בישראל, יוחלט כי הישראליות יחזרו לארח בארץ תוך מספר שבועות. בפן המקצועי, החבורה של עודד קטש תתבסס על השחקנים המובילים של העונה שעברה ותרשום את פתיחת העונה המוצלחת ביותר שלה בשנים האחרונות.
ים מדר וקיטון וואלאס יהפכו לשחקני יורוליג טובים תחת קטש ויעזרו לקבוצה לרשום שיפור משמעותי בפן ההגנתי, בונזי קולסון יציג יכולת גבוהה לפחות כמו בקדנציה הראשונה שלו, הקו הקדמי של הצהובים יהיה מהטובים ביבשת וג'ימי קלארק יעשה קפיצת מדרגה נוספת ויתבסס כאיש המרכזי של הקבוצה.
השורה התחתונה - הצהובים ירשמו עונה של 4:15 בבית וישיגו מספיק ניצחונות חוץ כדי להשיג את הכרטיס לפלייאוף, בין אם בצורה ישירה או דרך הפליי-אין. מקומות 5-8.
התרחיש הריאלי
לאחר קדם עונה מעודד והניצחון הגדול על הפועל, מכבי תפתח בצורה טובה יותר את עונת היורוליג מאשר שתי העונות הקודמות, אך היורוליג תחזור לישראל רק לאחר מספר חודשים וכשהצהובים כבר יאבדו מספר משחקי בית שבהיכל הם לא היו מפסידים.
ים מדר יצליח להפוך לשחקן יורוליג טוב תחת קטש וגם בונזי קולסון יחזור לימיו היפים בצהוב, אך לקיטון וואלאס ייקח זמן רב למצוא את עצמו בכדורסל האירופי, ההחתמה של דניאל תייס תתברר כפחות נוצצת ורומן סורקין יישאר הגבוה הבכיר.
השורה התחתונה - עודד קטש, ההמשכיות בקבוצה וההגנה שתעשה שיפור קל יובילו לעונה קצת יותר מוצלחת מזו שהייתה, הצהובים ילחמו על הכרטיס לפליי-אין עד הרגע האחרון ויסיימו במקומות 9-12.
התרחיש הפסימילמרות קדם עונה חיובי וההמשכיות מהעונה הקודמת, הצהובים ימעדו מול מספר יריבות נחותות על הנייר כבר בשלב מוקדם של העונה, וגם לא יחזרו לישראל לפחות עד חודש מרץ, אז הם כבר ימצאו את עצמם עם סיכויים נמוכים מאוד לפליי-אין.
השילוב של ים מדר, קיטון וואלאס ודניאל תייס יהיה מאכזב ביחס לציפיות, ושחקן הרכש היחיד שישדרג את הקבוצה יהיה בונזי קולסון. מכבי תמשיך להיות קבוצת התקפה טובה בהובלת כוכבי העונה שעברה, אך אף אחד לא יעשה קפיצת מדרגה משמעותית וההגנה תמשיך להיות אחת הגרועות ביותר ביורוליג.
השורה התחתונה - הצהובים לא יצליחו להתחרות על כניסה לפליי-אין ויסיימו
במקומות 13-16.הפועל ת"א
התרחיש האופטימי
בניגוד למכבי ת"א, החזרה לישראל פחות קריטית עבור הצלחת האדומים ביורוליג במיוחד לאחר מה שראינו בתקופה הקצרה בה שיחקו בארץ בעונה שעברה. עם זאת, בתרחיש זה החזרה לישראל תהיה מהירה יחסית והאדומים, שיפתחו בצורה נהדרת את העונה ביורוליג, יצליחו למלא את מרבית ההיכל ואף ישקמו בצורה חלקית את היחסים עם הקהל בזכות השינויים בהנהלה.
בפן המקצועי, אלייז'ה בראיינט ודן אוטורו ימשיכו להיות שחקני טופ יורוליג בעמדות שלהם, ואסיליה מיציץ' יעשה עונה מוצלחת יותר ויקבל תמיכה מצמד הרכזים המחליפים שלו, זאק לידיי ישמור על מעמדו כאחד הפאוור פורוורדים הטובים ביורוליג וגם אמיר קופי יעמוד בציפיות הגבוהות שיש ממנו בקבוצה.
השורה התחתונה - האדומים ירשמו חצי עונה ראשונה מוצלחת כמו בעונה שעברה, והפעם גם ישמרו על מקומם בטופ עד לפלייאוף. מקומות 2-4 והעפלה לפיינל פור.
התרחיש הריאלי
החזרה לישראל תתרחש במהלך העונה, אך לא תשפיע בצורה משמעותית על אחוזי ההצלחה של הקבוצה במשחקיה הביתיים, שגם כך יהיו טובים בזכות הסגל האדיר שעומד לרשותו של דימיטריס איטודיס.
בפן המקצועי, אלייז'ה בראיינט ודן אוטורו ימשיכו להיות שחקני טופ יורוליג, ואסיליה מיציץ' ירשום עונה דומה לזו שהייתה (ועם עזיבתו של כריס ג'ונס, עמדה 1 תהפוך לפגיעה ביותר בקבוצה), וכך גם אנטוניו בלייקני שירשום עונה נהדרת נוספת. מלבד לזאק לידיי, שישדרג את הקבוצה בצורה משמעותית בעמדה 4, אף שחקן רכש לא יצליח להפוך למשמעותי במיוחד.
השורה התחתונה - הפועל תרשום עונה דומה מאוד לזו שעשתה בעונה שעברה, תתחרה ברובה על הכניסה לטופ 4 אך לא תצליח להשיג את הביתיות ותסיים עונה נוספת עם הדחה בפלייאוף. מקומות 5-7.
התרחיש הפסימיההפסד הרע למכבי ת"א בסופר קאפ יוביל לפתיחת עונה לא טובה בלו"ז הלא פשוט של האדומים, שגם לא יחזרו בחודשים הקרובים לישראל או לחילופין יחזרו ויפגעו מחוסר תמיכת הקהל, כשגם אלה שיגיעו יהיו נגד דימיטריס איטודיס ויובילו ללחץ גדול על הקבוצה.
בפן המקצועי, אלייז'ה בראיינט ודן אוטורו ימשיכו להיות השחקנים המובילים בקבוצה, אך ביחס לשאר היורוליג הרמה שלהם תרד מעט והם לא יצליחו להושיע פעמים רבות כמו שעשו בעונה שעברה. ואסיליה מיציץ' ירשום ירידה נוספת ביכולת, הרכזים המחליפים לא יתרמו הרבה גם כן ואף שחקן רכש לא יצליח להוות שדרוג לשחקנים שהוחלפו בקיץ.
השורה התחתונה - איטודיס מסיים את דרכו בחודשים הראשונים של העונה והפועל לא נמצאת במאבק על השישייה. למרות זאת, הסגל המצוין עדיין מצליח למצוא מקום בפליי-אין, אך לא להעפיל לפלייאוף.
מקומות 8-11.