בתום משחק צמוד: 87:92 למכבי תל אביב על אריס סלוניקי

צפו בתקציר: הצהובים איבדו יתרון גדול של 15 נק` במחצית השנייה, אך התעשתו בזמן וניצחו בפעם השנייה בהכנה. בונזי קולסון כיכב עם 23 נקודות בהופעה נפלאה, אושיי בריסט הוסיף 19 משלו (5-6 ל-3)

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: CHARA SAVVIDES
שנה גודל פונט א א א א

בתום משחק צמוד: מכבי תל אביב גברה הערב (שישי) 87:92 על אריס סלוניקי במסגרת טורניר הכנה בניקוסיה. הצהובים רשמו ניצחון שני מתוך שלושה משחקים בקדם העונה, והציגו יכולת טובה במיוחד לפרקים במהלך ההתמודדות.

לחצו לדיווח החי

מכבי ת"א פתחה את המשחק בצורה נפלאה והחזיקה ביתרון שיא של 15 נקודות, אך איבדה אותו ונקלעה לפיגור במהלך הרבע המכריע. הצהובים התעשתו בזמן, חזרו להוביל בדקות הסיום וידעו לשמור על היתרון עד הבאזר.

 

כאמור, המשחק נפתח בצורה נפלאה מבחינת מכבי ת"א, שעלתה ל-9:21 כבר בפתיחה בזכות פתיחה נהדרת של בונזי קולסון עם 8 נקודות. היוונים התעוררו לקראת סוף הרבע הראשון, אותו סיימו בפיגור מינימלי, 15:21 בלבד. ברבע השני הצהובים הצליחו לברוח בזכות יכולת טובה של רומן סורקין ואושיי בריסט, וירדו להפסקה ביתרון 37:50.

למחצית השנייה אריס עלתה בצורה שונה לחלוטין, והצליחה בעזרת רצף פעולות טובות, הפעם של ואסיליס טוליופולוס וננאד דימטרייביץ', לחזור למשחק ולרדת לרבע המכריע בפיגור של 3 נק' בלבד. בתחילת הרבע האחרון היוונים הצליחו להפוך את המשחק ולעלות ליתרון אחרי זמן רב, אך הצהובים בהובלת קולסון ובריסט התעשתו והכריעו את המשחק במאני טיים עם ריצה ברגע הנכון.

אחד הסימנים העיקריים לאופטימיות מבחינת מכבי ת"א הוא חזרתו של טי ג'יי ליף למגרשים. הגבוה, שלא שיחק כדורסל מאז חודש פברואר האחרון, כלומר מעל חצי שנה, שיחק 12 דקות, בהן קלע 4 נקודות, קטף 3 ריבאונדים ומסר שני אסיסטים יפים. חזרתו של ליף למגרשים יכולה לעודד מאוד את הצהובים ולאפשר להם גיוון נוסף בהמשך העונה.

בנוסף, קולסון סיפק את הופעתו הטובה ביותר בקדם העונה. אקס הצהובים, שחזר במטרה לשחזר את היכולת מהקדנציה הקודמת בקבוצה, הצית את דמיונם של האוהדים והיה אחד המוציאים לפועל המרכזיים של הקבוצה עם 23 נקודות באחוזים טובים.

מנגד, שני סימני השאלה הגדולים של הקבוצה חוו משחק לא מוצלח במיוחד. קיטון וואלאס, שכיכב במשחק ההכנה נגד בני הרצליה, קלע 4 נקודות בלבד ב-21 דקות ולא הצליח לבוא לידי ביטוי, בעוד ארמנדו בייקוט סיים ללא נקודות ב-16 דקות. עודד קטש נתן לשני השחקנים דקות במאני טיים, וברור כי כעת יצטרכו זמן להסתגל, בין אם לכדורסל האירופי ובין אם לשיטת המשחק של קטש.

;">קלעו למכבי ת"א: בונזי קולסון 23 נקודות, אושיי בריסט 19, רומן סורקין וג'יילן הורד 12 כ"א, ים מדר ואיפה לונדברג 9 כ"א, קיטון וואלאס וטי ג'יי ליף 4 כ"א.
טי ג`יי ליף חזר למגרשים (צילום: CHARA SAVVIDES)
טי ג`יי ליף חזר למגרשים (צילום: CHARA SAVVIDES)
הופעה נהדרת של בונזי קולסון (צילום: CHARA SAVVIDES)
הופעה נהדרת של בונזי קולסון (צילום: CHARA SAVVIDES)
היוונים הגיבו עם קאמבק גדול (צילום: CHARA SAVVIDES)
היוונים הגיבו עם קאמבק גדול (צילום: CHARA SAVVIDES)
הגנה לא רעה של הצהובים במהלך חלקים מהמשחק (צילום: CHARA SAVVIDES)
הגנה לא רעה של הצהובים במהלך חלקים מהמשחק (צילום: CHARA SAVVIDES)