בעקבות המחלות: אקילה פולונארה פרש מכדורסל

האיטלקי שנאבק בסרטן דם מסיים את הקריירה בגיל 34: "הכדורסל יחסר לי"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

סוף כואב לקריירה מרשימה. אקילה פולונארה היה אמור להיות מהשחקנים הגדולים בדור האחרון של נבחרת איטליה, אך בנסיבות מצערות הוא נאלץ לפרוש היום (שני) רשמית בגיל 34, כשהוא התמודד ועדיין מתמודד עם מחלות קשות.

"ניסיתי, חזרתי לאימונים אישיים, אבל אני מבין שהגיע הזמן להגיד די לכדורסל תחרותי", כתב פולונארה ברשתות. "לעולם לא אהיה עוד השחקן שהייתי פעם, ואני רוצה שתזכרו אותי כפי שהייתי! אתה תחסר לי, כדורסל".

 

הפורוורד האיטלקי נאבק בימים אלו בסרטן דם, כאשר בתחילת נובמבר, קהילת הכדורסל נדהמה לגלות שפולונארה שהה כעשרה ימים בקומה. אך כידוע, זו אינה המחלה הגדולה הראשונה בחייו. בעבר, פולונארה ניצח את סרטן האשכים והצליח לחזור למגרשים בעיצומה של עונת 2023/24.

בקיץ האחרון הוא חתם בדינמו ססארי, לאחר קריירה עשירה שכללה הופעות בקבוצות פאר ביורוליג, ביניהן באסקוניה, פנרבחצ'ה, אנדולו אפס, ז'לגיריס קובנה ו-וירטוס בולוניה. כמו כן, הוא גם ייצג את נבחרת איטליה בשתי אליפויות אירופה, במשחקים האולימפיים ובמונדובאסקט.