בצעד די פתאומי, פנרבחצ'ה הודיעה לפני כשבוע על פרידה מסקוטי ווילבקין, במה שהוגדר על ידי המועדון כהחלטה משותפת. מיד לאחר ההודעה, באירופה כבר דיווחו כי באיירן מינכן, א.א.ק אתונה וגלאטסראי מעוניינות בשחקן.
האזינו לפרק החדש של יורוסטפ-פוד >>>
אז מה בדיוק הוביל לפרידה של הגארד מפנר? בטורקיה עשו סדר.
"האמת היא שנודע לי שאחרי הפציעות החוזרות ונשנות שלו, הבעיות הבריאותיות של ווילבקון חזרו והן חמורות עד כדי כך שהוא פשוט לא מסוגל לעלות לשחק, וזו הסיבה שהדרכים נפרדו", טען הכתב גקהאן טורה.
"כלומר, זה לא עובד, הוא לא מחלים", הוסיף. "העובדה שהוא לא מחלים וכשסיום העונה כבר מתקרב, מחייבת ביצוע מהלך כדי שהדברים יסתדרו במקומם. לאחר שהבינו שעם ווילבקין זה כבר לא ילך, בפנר החליטו לשלב את ארטורס ז'אגרס בעניינים, אחרי שהלטבי שב מפציעה משלו, ולדעתי זו החלטה נכונה".
טורה המשיך: "יכול להיות שהיו גם טעויות של ווילבקין, או שהוא לא עבד מספיק טוב, עשה טעויות וכנראה לא שמר על עצמו. אחרת, פנרבחצ'ה לא הייתה משחררת שחקן כזה חודש לפני סיום העונה. זה מצב שנוגד את ההיגיון. לכן, למרות שיש את הליגה הטורקית והוא משחק שם על תקן שחקן מקומי, כנראה שהעניין באמת רציני מאוד. כבר ראינו שוב ושוב שלא ניתן היה להפיק ממנו תועלת כשעלה למגרש במהלך תהליך ההחלמה מהפציעה. מהבחינה הזו, אני חושב שהביקורת על המועדון היא חסרת בסיס. הם פועלים בצורה הגיונית ולדעתי זו החלטה נכונה. ז'אגרס נמצא בעלייה, והם בחרו להמשיך הלאה עם גישה ריאליסטית יותר ושילבו אותו".
כזכור, בחודש נובמבר התגלתה אצל ווילבקין בצקת בסחוס בברך ימין, מה שהוביל לבעיות חוזרות. הגארד נעדר מהמגרשים למשך כשלושה חודשים, שיחק שלושה משחקים בין ה-31 לינואר ל-25 בפברואר ונעדר שוב מאז - כך שיתכן שהוא עוד לא כשיר לכדורסל. חוזהו של ווילבקין גם כך היה אמור להגמר בסיום 2026 (עם אופציה להארכה). במהלך התקופה שלו בפנרבחצ'ה ווילבקין זכה ביורוליג, הניף שתי אליפויות טורקיה, שלושה גביעים טורקיים וזכה גם בסופרקאפ הטורקי. הוא רשם העונה ממוצעים של 7.7 נקודות ב-14:49 דקות בשישה משחקי יורוליג.