Frederic Dides/Icon Sport, Borja B. Hojas via Getty Images
מתקרבים לנקודת ההכרעה. ההפסד המפתיע של הפועל ת"א אמש (שישי) לבאסקוניה, 118:109 שמחכה לכם בנגן למעלה, טרף את הקלפים לקראת המשך עונת היורוליג. במקביל, מכבי ת"א חוותה ערב חיובי כשההפסד של מונאקו לפנאתינייקוס סייע לה להתקרב לפליי-אין.
הפועל התקשתה בהגנה מתחילת המשחק, ספגה 39 נקודות ברבע השני ונראתה רע מול המקום ה-19 ביורוליג כשנותר לה לוח משחקים לא פשוט. אלייז'ה בראיינט קלע 26 נקודות, דן אוטורו 21 ואנטוניו בלייקני 19, כשמנגד טרנט פורסט קלע 22. איפה הדברים עומדים? נתחיל מטבלה.
1.פנרבחצ'ה - 11:23
2.אולימפיאקוס - 12:22
3.ריאל מדריד - 12:22
4.ולנסיה - 13:21
5.הפועל ת"א - 13:20
6.ז'לגיריס - 14:20
-------------------------
7.פנאתינייקוס - 14:20
8.ברצלונה - 14:20
9.הכוכב האדום - 15:19
10.מונאקו - 15:19
----------------------------
11.מכבי ת"א - 16:17
12.דובאי - 17:17
13.מילאנו - 17:17
המשחקים שנותרו להפועל ת"א: פנאתינייקוס (ב), פנרבחצ'ה (ב), אולימפיאקוס (ח), מכבי ת"א (ח), מונאקו (ח).
המשחקים שנותרו למכבי ת"א: אנדולו (ב), באסקוניה (ח), פריז (ח), הפועל ת"א (ב), וירטוס בולוניה (ב)
התרחיש הריאלי
על פניו, יש תסריט בו מכבי ת"א עושה 5 מ-5, בטח אם איפה לונדברג חוזר. מקרה כזה אמור להספיק לפליי-אין. בתסריט סביר במיוחד הצהובים ינצחו 4 מ-5.
הפועל, לעומתה, פוגשת את אלופת אירופה, סגניתה, שתי היווניות ואת מכבי ת"א. תסריט של 0 מ-5 אפשרי, אבל במקרה אופטימי יותר סביר שנראה אותם מנצחים את הדרבי ואת מונאקו. 2 מ-5.
במקרה כזה: הפועל במאזן 16:22, מכבי במאזן 17:21. 22 ניצחונות אמורים להספיק להפועל ת"א לפלייאוף, אבל שום דבר לא ודאי - גם הדחה מוקדמת אפשרית בהחלט.
21 ניצחונות עשויים להספיק למכבי לפליי-אין, בטח בהתחשב בשובר השויון מול מונאקו. למונאקו נותרו משחקים מול דובאי ומול וילרבאן שהיא אמורה לנצח, אך גם ברצלונה והפועל ת"א.
ההערכות העדכניות
לפי חברינו ב-Figur8iht, עשרים ניצחונות מעניקים 42% לפליי-אין, 21 ניצחונות 97% לפליי-אין. 22 ניצחונות מעניקים 43% לשישייה ו-23 ניצחונות 98% לשישייה.
כלומר - "מותר" (בסבירות גבוהה) למכבי ת"א להפסיד עוד פעם אחת העונה. הפועל ת"א יכולה להפסיד עוד פעמיים לפני שהן יסתבכו משמעותית, אם הרף לשישייה יעמוד על 23 ניצחונות ולעשירייה על 21.
הפועל מול מכבי בפליי-אין
אפשרי במיוחד. הצהובים בכל תסריט ריאלי יהיו במקומות 7-10, בזמן שהפועל עלולה ליפול מהשישייה בהתחשב בלוח המשחקים הקשה ושוברי השוויון.
מה מכבי צריכה? לנצח 4 מ-5 לפחות (בכל תסריט סביר).
מה הפועל צריכה? לנצח משחק אחד, אך פחות משלושה משחקים.
בפליי-אין יהיה מפגש בין מקומות 7-8 ובין 9-10. המפסידה במפגש בין שתי הבכירות תפגוש את המנצחת במפגש השני לקרב ישיר על המקום השמיני.
ההסתברות (בסיוע בינה מלאכותית): 0.08%
ההסתברות (אם מכבי עושה פליי-אין, בסיוע בינה מלאכותית): 4.4%
שובר שוויון מחומש
אם מכבי מנצחת את כל משחקיה ומסיימת במאזן 16:22, יש תרחיש בו חמש קבוצות יהיו באותו מאזן. במקרה כזה מכבי ת"א, ולנסיה, הפועל ת"א, ז'לגיריס ומונאקו יהיו במאזן 16:22, כשהצהובים במאזן 2:6. לכן - הם יהיו במקום הרביעי ואף עם יתרון ביתיות בסיבוב הראשון.
שובר השוויון של הפועל ת"א רע יותר באופן משמעותי, כשבמקרה כזה הם עלולים לסיים במקום החמישי.
ההסתברות שמכבי ת"א תסיים בשישייה (בסיוע בינה מלאכותית): 0.02%
הפועל ת"א ראשונה ביורוליג?!
הפועל ת"א: מנצחת את פנרבחצ'ה, מכבי ת"א, מונאקו, אולימפיאקוס ופנאתינייקוס.
פנרבחצ'ה: מנצחת את באיירן מינכן ואת וילרבאן, אך מפסידה להפועל ת"א וריאל מדריד.
אולימפיאקוס: מנצחת את וילרבאן ואת מילאנו, אך מפסידה להפועל ת"א ולריאל מדריד.
במקרה כזה הפועל ופנר יהיו עם 25 ניצחונות (כשאולימפיאקוס עם 24). אם הפועל תנצח את פנרבחצ'ה ביותר מ-6 נקודות, יהיה לה יתרון בשובר השוויון והיא תסיים מעליה.
ההסתברות (בסיוע בינה מלאכותית): 2.8%
שתי הישראליות בחוץ
מכבי ת"א: מפסידה לפחות משחק אחד.
הפועל ת"א: מנצחת את מכבי ת"א, אך מפסידה בכל שאר המשחקים
במקרה כזה הפועל ת"א עם 21 ניצחונות ומכבי ת"א תגיע ל-21 בלבד. לפי רוב התרחישים 21 ניצחונות יספיקו, אך כאן נכנסת השאלה של שוברי השוויון הפנימיים.
ההסתברות (בסיוע בינה מלאכותית): 2.25%
שוברי השוויון של מכבי ת"א
אם מכבי וז'לגיריס יסיימו באותו מאזן - מכבי ת"א תהיה מעל ז'לגיריס
אם מכבי ומונאקו יסיימו באותו מאזן - מכבי תהיה מעל מונאקו
אם מכבי ומילאנו יסיימו באותו מאזן - מילאנו תהיה מעל מכבי
אם מכבי ת"א ודובאי יסיימו באותו מאזן - מכבי מעל דובאי
אם מכבי ת"א ופנאתינייקוס יסיימו באותו מאזן - פאו תהיה מעל מכבי
אם מכבי ת"א וברצלונה יסיימו באותו מאזן - ברצלונה תהיה מעל מכבי
אם הכוכב ומכבי ת"א יסיימו באותו מאזן - הכוכב מעל מכבי
מכבי ניצחה את הפועל ת"א 91:103 במשחק הראשון בין הקבוצות.
שוברי השוויון של הפועל ת"א
אם הפועל וברצלונה יסיימו באותו מאזן - הפועל ת"א תהיה מעל ברצלונה
אם הפועל ו-ולנסיה יסיימו באותו מאזן - הפועל ת"א תהיה מעל ולנסיה
אם הפועל וריאל יסיימו באותו מאזן - ריאל תהיה מעל הפועל ת"א
אם הפועל והכוכב האדום יסיימו באותו מאזן - הכוכב האדום תהיה מעל הפועל
אם הפועל וז'לגיריס יסיימו באותו מאזן - ז'לגיריס תהיה מעל הפועל
הפועל ת"א הפסידה 62:58 במשחק הראשון לאולימפיאקוס
הפועל ת"א הפסידה 93:82 לפנאתינייקוס ביוון
הפועל ת"א הפסידה 103:91 למכבי ת"א במשחק הראשון
הפועל ת"א ניצחה 77:85 את מונאקו במשחק הראשון
במקרה של בית משולש (מרובע וכן הלאה) סופרים את המאזן בין כל הקבוצות. כמות האפשרויות עצומה, אז חסכנו ממכם את החישובים בשלב זה.