מפתיע? הנתון בו דני אבדיה מדורג שני בפלייאוף

מתחת לשיי גילג`ס אלכסנדר, רחוק מניקולה יוקיץ` שנמצא בצד השני של הגרף. "מעניין"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(Getty)
שנה גודל פונט א א א א
דני אבדיה נתקל בפלייאוף הבכורה שלו ב-NBA בהגנה שהוא לא הכיר, גם ברמה הטקטית וגם ברמת הפיזיות והאורך, ובארצות הברית פרסמו נתון אחד שממחיש כמה סן אנטוניו התמקדה בו. 

ב'ALL NBA Podcast' שיתפו גרף שמציג את 50 השחקנים עם הכי הרבה נגיעות בכדור בחצי המגרש, על פי כמות הנגיעות שלהם (ציר ה-X) וכמות השמירות הכפולות שהם נתקלו בהן באחוזים (ציר ה-Y). 

אבדיה, ובכן, הוא השחקן ששלחו עליו הכי הרבה עזרות כפולות בפלייאוף הנוכחי - ב-28% מהנגיעות שלו בכדור בחצי המגרש. מעליו נמצא רק ה-MVP שיי גילג'ס אלכסנדר עם כ-34%. 

כוכב פורטלנד מדורג בתחתית התרשים בנגיעות בכדור (מתחתיו רק ג'יילן דורן ורודי גובר), בעוד שניקולה יוקיץ' שני בנגיעות (אחרי לברון ג'יימס) אך נתקל בדאבל-טים רק ב-10% הזמן - מה שמדגיש את ההגנה הנהדרת של גובר ומינסוטה עליו. 

כתב הטרייל בלייזרס דני מראנג שיתף את התרשים וצייץ: "תראו מי שם במקום השני... מעניין". 

*הנתונים נכונים ל-6 במאי