עד לפני כשבוע בלבד אורלנדו מג'יק הייתה נראית בדרך הבטוחה להפתעה גדולה בפלייאוף ה-NBA. החבורה הובילה 1:3 על דטרויט פיסטונס בסיבוב הראשון, אך הלילה (בין ראשון לשני) הקאמבק של קייד קנינגהאם וחבריו הושלם, ודטרויט הדיחה את המג'יק עם 3:4 עצום. ביום שאחרי, שאמס צ'רניה מדווח שמאמן אורלנדו, ג'מאל מוזלי, פוטר.
כזכור, אורלנדו (37:45 בעונה הסדירה) חגגה 90:121 גדול על שארלוט במשחק הפליי-אין המכריע בין השתיים, ותפסה את המקום השמיני במזרח - מה שסידר לה סדרה קשה נגד דטרויט, מוליכת המערב שנעלה את העונה הסדירה עם 22:60.
המג'יק כבר היו מרחק נגיעה מהשגת המקום בשלב הבא, אך נכנעו 116:109 במשחק החמישי, איבדו יתרון עצום במשחק השישי בו קרסו עם 31:8 ברבע האחרון בדרך ל-93:79, ובמשחק השביעי פשוט לא היו פקטור וסיימו את דרכם לאחר 116:94.
בעקבות הקריסות האלו, הקבוצה שמנוהלת על ידי אקס מכבי תל אביב אנתוני פארקר, כנראה החליטה לסיים את דרכו של המאמן שכמעט והפתיע את אחת הקונטנדריות לטבעת.
אורלנדו הייתה התחנה הראשונה של מוזלי כמאמן ראשי, והעונה הייתה עונתו החמישית על הקווים שלה. בכל אחת משלוש העונות האחרונות הוא השיג את המקום בפלייאוף, אך בכולן הודח כבר בסיבוב הראשון.