רגע של סדרה. וויקטור וומביניאמה אובחן עם זעזוע מוח, כאשר לא ברור מתי יחזור ולאיזה משחק יוכל לשוב בסדרת פלייאוף ה-NBA. רגע אחרי, בארה"ב עסקו בהרחבה בנושא וניסו להסביר מה אומרת החוקה בנוגע לפציעה ראש שכזו.
על פי פרוטוקול הבריאות של ה-NBA, הצרפתי בן ה-20 מחויב כעת לתקופת מנוחה מלאה של לפחות 48 שעות ללא פעילות. לאחר מכן, יידרש לעבור סדרת בדיקות ועמידה בקריטריונים רפואיים ורק אם יהיה ללא תסמינים, יוכל להתקדם לשלבים הבאים בדרך לחזרה למגרש.
גם לאחר השלמת השלבים הללו, חזרתו של וומבניאמה אינה מיידית: הוא יידרש לקבל אישור סופי מרופא הקבוצה, בשיתוף עם גורם רפואי מטעם הליגה. הפציעה מגיעה בעיתוי רגיש עבור הספרס, כאשר כל היעדרות של הכוכב הצעיר עלולה להשפיע משמעותית על המשך דרכם. נכון לעכשיו, במועדון ינהגו בזהירות מרבית, וההערכה היא שלא ימהרו להחזירו לפעילות לפני החלמה מלאה. בכל מקרה, הוא יורשה לחזור לשחק במשחק 3 אך ורק אם יהיה נקי לחלוטין מכל תסמין או השפעה, מה שאי אפשר לדעת כרגע.
מאמן סן אנטוניו, מיץ' ג'ונסון, שמר על עמימות בנושא: "הפורטוקול הוא הפרוטוקול. אין לי הערכה אם הוא ישחק במשחק 3". בספרס כבר החלו לדבר על קרטר בראיינט כגבוה גיבוי שימלא את חסרונו של וומבניאמה במשחק 3.
בארה"ב העריכו שלפי מקרים קודמים, זמן היעדרות במקרים של זעזוע מוח נע בין 7 ל-10 ימים. אם כן הדבר,מדובר בפגיעה משמעותית לסן אנטוניו, שעשויה להחזיר אותו לכל הפחות למשחק 5 בלבד (במקרה של 7 ימים), או למשחק 7 (במקרה של 10 ימים). יחד עם זאת, וומבי כבר הוכיח שהוא נוגד את חוקי הטבע אז הבדיקות הן אלה שיכריעו.