יאללה, הביתה: אדלסון תשחרר את קיירי?

הרמז ששלחה בתה של אדלסון ברשת אחרי סערת השלט ביוטה, חוזה העתק בדאלאס והדעה שהביעה הבעלים המיועדת לאחר המלחמה, שעשויה לרמז על העתיד. אשת העסקים עדיין לא נכנסה באופן רשמי לתפקידה כבעלי המאבריקס, אבל נראה שכבר בקיץ היא תצטרך להתמודד עם החלטה קשה. האם הבעלים היהודיה תראה לכוכב הפרו פלסטיני את הדרך החוצה?

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: מרים אדלסון

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
קיירי אירווינג הסעיר שוב את ארה"ב עם עוד אקט פרו פלסטיני. הכוכב של דאלאס, קבוצתה המיועדת של ד"ר מרים אדלסון, ביקש להסיר מהקהל שלט שעליו התנוסס הכיתוב "אני יהודי גאה", ועורר סערה. הכוכב, שהתבטא מפתיחת מלחמת "חרבות ברזל" נגד ישראל, ואף הגיע עם כאפייה פלסטינית למסע"ת אחרי משחק, לקח צעד אחד קדימה את הפעילות שלו, במה שמעלה תהיות לגבי כיצד אדלסון תפעל מרגע שתכנס להיות בעלים באופן רשמי.

ראשית, למרות הקריאות בישראל לאשת העסקים לפעול, חשוב לזכור שאדלסון עדיין לא הבעלים של דאלאס באופן רשמי, אבל כמובן שיהיה מעניין מאוד כיצד אחת מהדמויות הכי דומיננטיות מבין היהודים בעולם תתייחס לאחת מהדמויות הכי פרו פלסטינית מבין הספורטאים הפעילים הבכירים כיום.

לגארד יש חוזה מובטח כשבעונה הבאה בדאלאס הוא ירוויח 40 מיליון דולר, ועונה לאחר מכן השחקן יהנה מ-43 מיליון דולר, עם אופציית שחקן לצאת ממנה. למרות הכישרון הגדול שלו, בעקבות התקריות בשנים האחרונות סביב קיירי והפרשיות המרובות שלו, הביקוש כלפיו במחיר אותו התרגל להרוויח בשנים האחרונות, הוא לא גדול.

כזכור, אירווינג הספיק לאורך כל השנים האחרונות להשמיע דעות בעייתיות, בלשון המעטה, מה שגרם לו לספוג ביקורות רבות לאורך השנים. אך מעבר לדעותיו האישיות, גם הפעולות שלו מחוץ למגרש לא עזרו למוניטין כשאשתקד לצורך הדוגמה כזכור הסתכסך עם הנטס בדרך לסיום דרכו בברוקלין. כעת, בתיעוד שרץ ברשתות החברתיות, בתה של אדלסון, יסמין לוקאץ' נשאלה על התקרית של קיירי וענתה בתגובה: "שלחתי למרים את הכתבה", כשהיא מתכוונת לכתבה על הסרת שלטי "אני יהודי גאה". הסערות, והשכר הכבד של הגארד, גורמים לאופציה להעברת קיירי להיות מסובכת למדי.


בטור שכתבה ד"ר מרים אדלסון לפורבס ישראל, היא התייחסה לאנטישמיות במדינות המערב, והבהירה שלפחות מבחינתה, אסור לממן אנשים כאלה: "אנחנו כבר לא צריכים להתייחס אליהם. יותר מכך – עלינו להוקיע אותם ולבייש אותם באופן פומבי, למנוע מהם תעסוקה ומשרות ציבוריות, לחדול מלממן את המיזמים והקמפוסים שלהם", היא כתבה, "קל יהיה לעשות את כל זה, ומתבקש, כי מה שמוטל על המאזניים במלחמת ההישרדות של ישראל כעת נהיר לכולם. אם אתם מגנים את החמאס, ואז שמים ״אבל״ ומגנים את ישראל – אתם כמתים בעינינו. אם אתם מתרעמים על השיטות שבהן ישראל משיבה מלחמה, מבלי שאי פעם התעניינתם במערכות המדממות בהרבה שנוהלו בשמותיכם, מאפגניסטן ועיראק ועד לסומליה – אתם כמתים בעינינו".

ומה עם הליגה עצמה שמאפשרת לתת יד להסרת שלט כזה? ביוטה הכחישו את הטענות, והבהירו מדוע השלט הוסר, לפחות מהצד שלה: "קוד ההתנהגות של הג'אז קיים על מנת שהמשחקים ישוחקו ללא כל הפרעה. ללא קשר למקום בו האוהד יושב, אם השלט שלו מפריע או מעורר אינטראקציה עם שחקן, נבקש ממנו להסיר אותו. במהלך הוצאת החוץ ברבע הראשון מול דאלאס, קבוצה של אנשים ישבה על הפרקט על שלטים שהציתו אינטראקציה עם שחקן והפריעו לו ולמשחק. כחלק מהצעד הבא בתקנון, האוהדים התבקשו להוריד את השלטים. הסדרן שעובד במשרה חלקית ואמר לאוהדים שהם התבקשו לעשות זאת בגלל התוכן של השלט שהיה בעייתי - טעה. הבעיה הייתה האינטראקציה המפריעה שנגרמה משימוש בשלטים, לא תוכן השלטים".