חודשים רבים עברו מאז הסאגה המתוקשרת סביב אוהדי מכבי תל אביב ואי הכנסתם לווילה פארק, למשחק מול אסטון וילה המקומית במסגרת שלב הליגה של הליגה האירופית.
כזכור, היה מדובר באירוע שטלטל את אנגליה, והגיע עד לרמות הגבוהות ביותר של הממשלה המקומית. אמש (שני) הודיע איגוד עיתונות הספורט של הממלכה, כי חשיפת ה'אתלטיק' על כך שאוהדי הצהובים לא יורשו להיכנס למשחק, נבחרה לחשיפת השנה במדינה.
כזכור, משטרת ברמינגהאם פנתה רשמית לאופ"א וביקשה מארגון הגג של הכדורגל האירופי שלא לאפשר הגעת אוהדים צהובים, זאת לכאורה מחשש לביטחונם ומההפגנות והעימותים שצפויים, אסטון וילה הודיעה כי לא תרשה כניסה של אוהדים מישראל.
כמו כן, עוד לפני הדרישה, נעשו מספר מאמצים לגרום לאסטון וילה לא לעלות למשחק מול מכבי תל אביב, בין היתר על ידי פוליטיקאים ונציגי ציבור בעיר ברמינגהאם. המאמצים האלה לא נשאו פרי וכעת צלחו המאמצים להרחקת האוהדים מהמגרש.