ציוני הקמפיין: ויטור 10, בוזגלו 9 וכמה לבכר?
ב"ש מסיימת את דרכה באירופה עם המון כבוד. כמה מגיע לכל שחקן?
בראש מורם: הפועל באר שבע סיימה את דרכה באירופה לאחר שנכנעה לבשיקטאשט 5:2 בסיכום הכללי בשלב 32 האחרונות. מדובר בלי שום ספק בקמפיין הטוב ביותר של האלופה הישראלית באירופה ואחד המרשימים בדברי ימי הכדורגל הישראלי. להלן רשימת השחקנים שהיו אחראים לכך, מי פחות ומי יותר. גיליון הציונים.
דודו גורש – בסך הכל קמפיין אירופי לא רע בכלל לשחקן הכי וותיק בסגל. מצד שני, לא היה משחק "על שמו", בדומה לתצוגות של שביט אלימלך בצ'לסי ודוידוביץ' בולנסיה. ציון: 7.
בן ביטון – הקמפיין האירופי רק הוכיח שלבאר שבע יש מגן ימני מצוין, אולי כזה שאפילו לא מוערך מספיק. המשחק מול אינטר בחוץ היה הטוב בקריירה שלו ורק המשקוף מנע ממנו את אחד השערים היפים של שחקן ישראלי במסגרת אירופית. ציון: 8.
שיר צדק – אחד מהעוגנים והמנהיגים של באר שבע, ולא רק בחלק האחורי. כמובן שהשילוב שלו עם ויטור היה מדהים, בלעדיו הדברים עבדו פחות טוב ולראייה, משחק החוץ מול סלטיק. ציון: 8.5.
מיגל ויטור - עוד רבות דובר וידובר על ההשפעה של הפורטוגלי על הקבוצה. ב"ש איתו השיגה כמעט 87 אחוזי הצלחה. כבש שער בסן סירו, ועזר לקבוצה לספוג רק 4 שערים ב-10 משחקים באירופה. בלם ענק. ציון: 10.
לוואי טאהא – עבור שחקן שעד לפני כמה שנים שיחק בליגה א', לוואי טאהא הוכיח בהזדמנויות שקיבל שהוא בלם ישראלי ברמה מאוד גבוה. ציון: 7.5.
מיחאי קורהוט – הגיע לשלב הבתים של הליגה האירופית במקומו של אופיר דוידזאדה ומהר מאוד הוכיח שיש חיים אחרי המגן הבאר שבעי. השתלבות מהירה, יציבות ובעיקר הראה לא סתם הוא מגן נבחרת הונגריה. ציון: 7.5.
מהראן ראדי - אומנם החמיץ פנדל גורלי מול סלטיק בבית, נתן את הלב והביא המון מהניסיון שלו מהקמפיינים הקודמים במכבי ת"א. שחקן נשמה. ציון: 7.5.
אובידיו הובאן - לגנותו נאמר ששיחק כבלם בחמישייה שספגה ב"ש בסלטיק, אבל בתפקיד המקורי שלו בקישור עשה בסה"כ עבודה טובה. אם כי נראה שבנקודה הזאת, ב"ש יכולה להתחזק בשחקן צעיר יותר בעונה הבאה. ציון: 7.
ג'ון אוגו - אף פעם לא היה שחקן של מספרים, אבל הנוכחות, העוצמות הפיזיות, יכולת התיקול הן ברמות הגבוהות ביותר וגם ביבשת העתיקה הבינו זאת. לא ברור איך הוא עדיין משחק בליגת העל. ציון: 8.
מאור מליקסון - אין ויכוח שמדובר באחד הכישרונות הכי גדולים בכדורגל שלנו. נדמה שתמיד חסר לו משהו, אולי מספרים? כבש שער אחד בלבד ב-11 משחקים בקמפיין. ציון: 7.
טוני וואקמה - שני שערים בלבד כבש הכוכב הניגרי של באר שבע בקמפיין האירופי, אבל נדמה שלא פחות חשוב מהשערים היא התנועה שלו עם הכדור, יכולת הכדרור ופינוי השטח לשחקני התקפה אחרים. אחרי הכל מדובר כנראה בזר הכי טוב שהגיע לנגב. ציון: 8.
מאור בוזגלו - אם השער בכדור חופשי מושלם מול אינטר בסן סירו היה הדובדבן שעל הקפצת, הרי שהגול בסיינט מרי מול סאות'המפטון הכניס את הפועל ב"ש לספרי ההיסטוריה והבטיח להם העפלה לשלב 32 האחרונות. ולחשוב שפעם אמרו שהוא לא שחקן של מאני טיים. ציון: 9.
בן שהר - פתח רק ב-4 משחקים בקמפיין, אבל תרם שני שערים חשובים: הראשון מול סלטיק לא הספיק לקאמבק, אבל השני - שער ניצחון ב-2:3 על אינטר בטרנר בתוספת הזמן, הוא הרבה יותר מסתם ניצחון. ציון: 7.5.
כדאי לציין
אליניב ברדה - היא פצוע רוב הקמפיין, אך הבקיע את השער השיוויון הזמני מול בשיקטאש במשחק הראשון בטרנר. אין ציון
לוסיו - תרם תרומה יפה של שני שערים בקמפיין (מול סלטיק ואינטר בחוץ), אך נראה שב"ש יכולה היתה להביא חלוץ זר ברמה גבוהה יותר. אין ציון
מוחמד גאדיר - פתח בשני המשחקים מול בשיקטאש, אך לא הותיר רושם מיוחד. אין ציון
מיכאל אוחנה - לא שיחק עם ב"ש בשלב הבתים, אלא רק כמחליף מול בשיקטאש. אין ציון.
יובל שבתאי - שותף רק 88 דקות באירופה, אבל חתום על הבישול המפורסם לבוזגלו בסאות'המפטון. אין ציון.
בן תורג'מן - החליף לפרקים את מיחאי קורהוט, אך לא הצטיין. שותף ב-4 משחקים. אין ציון
מתן אוחיון - פתח במשחק האחרון מול בשיקטאש ולא הותיר חותם מיוחד. אין ציון.
וויליאם סוארס - חזר לב"ש בינואר. שותף בשני המשחקים מול בשיקטאש ולא בלט במיוחד. אין ציון.
המאמן
ברק בכר - המאמן הישראלי הכי אירופאי. החל משיטת האימון, דרך הכנת הקבוצה שלו למפגש מול כל יריבה עד הפרט הקטן ביותר והכי חשוב - אלמנט ההפתעה. שינויי המערכים, השיטות, ההרכבים ואפילו החילופים שלו הובילו את באר שבע לעונה האירופית הגדולה בתולדותיה. ציון: 9.