סופרמן: מאחורי הקפיצה של הולאנד

הנורבגי, שמחזיק שיא עולם בקפיצה לרוחק לגילאי חמש עד היום, הגיע ל-2.34 מ' ב-1:3 של סיטי מול קופנהאגן ובעט עם הרגל. מבט פנימה על הגובה, ההרגלים שהפכו אותו לכזה והפוטנציאל של מי ש"מגיע למהירות של אצן אולימפי"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
ארלינג הולאנד כמעט רשם אמש (שלישי) את אחד השערים היפים בתולדות הכדורגל, כשזינק לגובה של 2.34 מ' ובעט עם רגליו מעל לשער של קופנהאגן בליגת האלופות. הולאנד אמנם לא היה במיטבו, אך סיטי ניצחה 1:3 את הדנים.

בשונה מהקפיצות המפורסמות של כריסטיאנו רונאלדו (2.58 מ'), ויקטור אוסימהן (2.56 מ') ואפילו ענאן חלאיילי (2.62 מ'), הולאנד הגיע לגובה הזה עם הרגליים וכשהוא לא מתוח לחלוטין. כשהוא בגובה 1.94 מ', יותר גבוה משלושתם, ייתכן שהוא יכול להגיע אפילו יותר גבוה.

הנורבגי שבר את שיא העולם לקפיצה לרוחק בגיל חמש, כשהגיע למרחק של 1.63 מ'. שיא העולם הנוכחי בקפיצה לגובה הוא 2.45 מ', תחת תנאים שונים בהרבה מאלה של מגרש הכדורגל, בדמות המהירות והמרחק לפני. יכול להיות שהוא האתלט הטוב ביותר שראינו על מגרש הכדורגל. מה הופך אותו לכזה גדול? בואו נצלול פנימה.
ארלינג הולאנד. מדהים ( Lars Rønbøg, Getty)
ארלינג הולאנד. מדהים ( Lars Rønbøg, Getty)
הקפיצה
הולאנד הוא כישרון טבעי, ושיא העולם שלו מ-2006 מחזיק עד היום. אף בן 5 לא קפץ יותר מהר ממנו, אבל הוא בולט בעיקר כקופץ לגובה. בגובה 1.93 מ' הוא בעל משחק ראש טוב מאוד שמושפע גם מהגובה שלו, וגם מהגובה אליו הוא מגיע. מול קופנהאגן, אגב, הוא עשה את זה אחרי שפספס חודשיים במהלך העונה בשל פציעה. 

הולאנד, בנו של הכדורגלן אלפי הולאנד, התאמן כילד בכדוריד, כדורגל, גולף ואתלטיקה, כאשר הוא קיבל יחס של אתלט מגיל צעיר. ההורים שלו התעקשו שהוא יתאמן בענפי ספורט שונים, בשילוב של גנטיקה ועבודה קשה. רק בגיל 10 הולאנד עזב את האתלטיקה והפך לכדורגלן.

הוא צריך מרווח קצר בשביל לקפוץ כמו שצריך, מה שהופך אותו למסוכן במצבים נייחים או עם סוללת המרימים המצוינת שיש לסיטי. בחלק מהמקרים, כמו אתמול, אנחו רואים את הולאנד מזנק לגובה עצום ובועט ברגליו.  אמנם הוא הבקיע 7 שערים בנגיחה בשנה שעברה בפרמייר ליג, אך הזינוק שלו יכול להוביל גם לשערים עם הרגל.





המהירות
ב-2020 הולאנד הגיע למרחק של 60 מ' ב-6.64 שניות, זמן שהיה מספיק בשביל אליפות אתלטיקה באולמות. בשיאו הוא הגיע למהירות של 36.22 קמ"ש והיה הספרינטר השלישי הכי מהיר בבונדסליגה בעונתו האחרונה שם, מהירות של אצן אולימפי.

"הולאנד הצליח לנצל את המהירות והקפיצה שלו ברמה המושלמתמ", אמר יונאס דודו, מאמן אתלטיקה שעבד עם שחקני פוטבול ועם הולאנד. "הוא עבד על הגוף שלו בצורה נהדרת, יודע לנצל את הגודל של הירכיים ומהיר בצורה חריגה מאוד לגובה שלו. הוא משלב בין גנטיקה ובין עבודה קשה מאוד".

"יש לנו רגל אחת שמכתיבה את הקצב בריצה והשנייה דוחפת אותה, הולאנד יודע להחליף ביניהן. הוא מגיב בצורה נהדרת ומחזיק בכל הכישורים של אתלט טוב כבר עכשיו. שחקנים גדולים וכבדים יכולים להתקשות עם זמן התגובה שמוביל לספרינט או ההחלפה בין הרגליים, אבל הולאנד מצליח. הוא יכול להפוך למהיר יותר בהמשך".

"יש לו את כל התכונות שאתלט גדול צריך", המשיך דודו. "בשונה מהם, הו איודע לצפות למגע ורץ על דשא, לא על מסלול אתלטיקה. לכן הוא צריך להתמודד עם מכשולים". גם אם אתמול הוא לא כבש, השחקן שאולי הטוב בעולם הראה שהוא בהחלט יכול להתמודד איתם עד עכשיו. השילוב בין הפיזיות ויכולת הסיומת יוצר משהו שלא ראינו לפחות מאז כריסטיאנו, אם לא לפני כן.