עד לפני 4 שנים, משחק רשמי בסנטיאגו ברנבאו היה בגדר משאלה בלתי אפשרית. המועדון שהיה על סף קריסה כלכלית, ששיחק עד לפני 6 שנים בליגה השניה בגרמניה, טיפס אט אט את דרכו בתוך גרמניה, ובהדרגה גם ברמה האירופית.
כזכור, רק לפני שנתיים היא פגשה את מכבי חיפה בשלב הבתים של הקונפרנס ליג, בעונה שעברה הגיעה עד לשמינית גמר הליגה האירופית והעונה היא עשתה היסטוריה עם העפלה ראשונה אי פעם לשלב הבתים של ליגת האלופות. ואין דבר יותר סמלי מלפגוש את מלכת המפעל, ריאל מדריד, בהופעת הבכורה שלה בליגה הטובה בעולם.
הצמיחה של אוניון היתה הדרגתית, וכזו שאפשר ללמד עליה בבתי ספר לכדורגל. מעונה לעונה שידרגה הקבוצה מבירת גרמניה את הסגל, כשהשנה הגיעה נקודת רתיחה חדשה. עם צירופם של שחקנים כמו רובין גוסנס (אינטר), קווין פולאנד (מונאקו) לאונרדו בונוצ'י, דויד דאטרו פופאנה (השאלה מצ'לסי) וברנדן ארונסון (השאלה מלידס), המטרה של הברלינאים היתה ברורה - קמפיין מוצלח בליגת האלופות.
מבחינתה של אוניון ברלין, ישנה בשורה אחת מאכזבת לקראת עונת האלופות הקרובה שלה - האיצטדיון הביתי. הקבוצה מארחת את משחקיה בסטאדיון אן דר אלטן פורסטריי המכיל 20 אלף מקומות. במקום זאת, יארחו את המשחקים באיצטדיון האולימפי בברלין, לו קרוב ל-75 אלף מושבים.
בעקבות האפשרות למכור הרבה יותר כרטיסים משהיא רגילה, קיבלו בהנהלה של אוניון ברלין החלטה יפה לטובת האוהדים ומכרו מנוי לשלושת משחקי ליגת האלופות ב-75 יורו בלבד - קרוב ל-300 שקלים. זה פחות ממחיר של משחק פרמייר ליג אחד.
הסולידריות בין הנהלת אוניון ברלין לקהל שלהם לא מגיעה משום מקום. ב-2008, עמדה הקבוצה לאבד את האיצטדיון שלה - שהיה נואש לשיפוץ. אז 2,500 מהם השקיעו יחד 140,000 שעות ועשו זאת בעצמם. אבל זה לא נגמר כאן.
כדי להזרים כסף קריטי להצלת המועדון, אוהדי הקבוצה ניצלו חוק גרמני כדי להרוויח סכום לא מבוטל עבור המועדון שלהם - תרומת דם. בגרמניה מקבלים כסף עבור תרומת דם, ואוהדי אוניון ברלין הצליחו לגייס לא פחות מ-1.5 מיליון יורו רק בדרך הזו - כסף שסייע למועדון במאבקי ההישרדות שלו.
ועם סיפור כזה, קשה שלא לחגוג את המאורע במועדון. לכבוד הבכורה בליגת האלופות, באוניון ברלין השיקו סט מדים חגיגי לכבוד המשחק ההיסטורי מול ריאל מדריד.