באיירן מינכן בפעם השישית? או פ.ס.ז' בפעם הראשונה? קבוצת ההתקפה הטובה ביותר או קבוצת ההגנה הטובה ביותר? את התשובות נקבל ביום ראשון הקרוב באיזור חצות (ואולי קצת אחרי), לאחר שהדאבליסטית הגרמנית והטרבליסטית הצרפתית יעלו על הדשא באצטדיון האור בליסבון לקרב על גביע אירופה.
באיירן, שגברה הערב (רביעי) על ליון בחצי הגמר, עולה לראשונה מאז 2013 לקרב על התואר של ליגת האלופות, אז היא הניפה את הגביע החמישי שלה אחרי 1:2 דרמטי על דורטמונד בוומבלי משער ניצחון של אריאן רובן. מהסגל אז נשארו תומאס מולר, מנואל נוייר, דויד אלאבה, ג'רום בואטנג וחאבי מרטינס.
מהעבר השני, פ.ס.ז' רוצה להפוך לקבוצה הצרפתית השנייה בהיסטוריה שזוכה בצ'מפיונס ליג. הראשונה לעשות זאת הייתה מארסיי, שגברה 0:1 על מילאן ב-1993. הצרפתים יגיעו לגמר בפעם הראשונה בהיסטוריה, כאשר רק ניימאר (ברצלונה, 2015), אנחל די מריה (ריאל מדריד, 2014) וקיילור נבאס (ריאל מדריד, 2016-2018) חוו זכייה בגביע עם האוזניים הגדולות בעבר.
זו תהיה הפעם הראשונה מזה חמש שנים שבו - בכל מקרה - המנצחת תהפוך למחזיקת התואר המשולש ("טרבל"): אליפות, גביע וליגת האלופות. ב-2015 היו אלה ברצלונה ויבנטוס שנאבקו על הזכות לסיים עם תואר משולש.
באיירן ופ.ס.ז' נפגשו לא פחות מ-8 פעמים בעבר בליגת האלופות, אבל כל המפגשים האלה התרחשו בשלב הבתים המוקדם. המשחק הזכור ביותר התרחש לפני שלוש שנים, אז הצרפתים היכו 0:3 את הגרמנים והביאו לפיטוריו של קרלו אנצ'לוטי. המאזן הכללי: 5 ניצחונות לפ.ס.ז', 3 לבאיירן. אף משחק לא הסתיים בתיקו.
גם עבור האנזי פליק ותומאס טוכל תהיה זו הופעת בכורה בגמר ליגת האלופות. מדובר בדרבי בין מאמנים גרמנים, דבר שקרה לאחרונה ב-2013 בגמר ההוא בין באיירן לדורטמונד עם יופ היינקס ויורגן קלופ על הקווים. עבור חואן ברנאט (פ.ס.ז') וקינסלי קומאן (באיירן) יהיה זה מפגש פיקנטי מול קבוצתם לשעבר.
זו תהיה הפעם הרביעית של מפגש גרמני-צרפתי בגמר אירופי. באיירן מינכן הגיעה לשם פעמיים - וניצחה פעמיים: פעם אחת ב-1976 בגמר גביע אירופה מול סנט אטיין, ועשרים שנה אח"כ (1996) מול בורדו בגמר גביע אופ"א. ב-1992 היה מפגש נוסף מהסוג הזה, בגמר גביע המחזיקות, וגם כאן הגרמנים יצאו עם ידם על העליונה: ורדר ברמן גברה על מונאקו.