בין המשחק לארנק: מדריך ההישרדות לאוהד בחו"ל

כמה אתם מוכנים לשלם על כרטיס למשחק, כמה כסף תציאו על אביזרים נלווים ומה אתם מעדיפים - חבילה או רכישה בנפרד? וגם: הסמארטפון תפס בעלות על קניות אונליין. מחקר

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: אלופות

Getting your Trinity Audio player ready...
(gettyimages)
(gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א

עונת ליגת האלופות מספקת לנו לא מעט רגעים בלתי נשכחים אבל בינינו, גם שלל סיבות לעבור מהספה בסלון אל המושב במטוס ומשם הישר אל היציע, כדי לחוות לפחות משחק אחד או שניים בשידור ישיר לפנים, כמו שצריך. כי בסופו של דבר, ולא שיש לנו משהו נגד טלוויזיה – אין כמו לעודד, לקפוץ ולתת עצות לשחקנים, למאמנים ולבעלי הקבוצות ישירות. ומתברר שעצות, דעות ורעיונות יש לנו, הישראליים, מלוא החופן.

ליגת האלופות היא הזדמנות מצוינת לערוך מחקר, לשאול ולבדוק – האם אוהדי הספורט הישראליים שקונים אונליין, מרבים לנסוע למשחקים בחו"ל? בחופשה – מה הם הכי אוהבים לעשות כשאינם באצטדיון? ובכלל- מה דעתם על ענייני השעה? עד כמה משתלמת הרכישה ההיסטורית של ניימאר לפריז סן ז'רמן? ואיזה שחקן היה האוהד הישראלי קונה לו היה בידיו כל סכום שבעולם? המחקר המקיף נערך עבור ענקית התשלומים PayPal  באמצעות מכון רושינק. התוצאות לפניכם.

כששאלנו חובבי Champions League ישראלים על הרכישה ההיסטורית והמדוברת של ניימאר לפריז סן ז'רמן נענינו, שההצטרפות של ניימאר גרמה לרבע מהם להתחבר יותר לקבוצה ולרצות יותר שהיא תנצח.  הנתון הזה מעניין עוד יותר בהתחשב בעובדה שהשחקן היקר בהיסטוריה לא ייקח חלק במשחקים החשובים הקרובים. כשביקשנו מהנשאלים להעריך איזה שחקן היה דורש את הסכום הכי גבוה עבור צירופו לקבוצה – מסי כמובן היה עם תג המחיר הגבוה ביותר. אחריו נבחר כריסטיאנו רונאלדו.

ניימאר שווה את הכסף? (gettyimages)
ניימאר שווה את הכסף? (gettyimages)

אבל בסופו של דבר יש לאוהד הספורט ביקורת על רכישות של שחקנים בסכומים כאלה. 61% מהנשאלים – רוב ברור – תומכים בהגבלה של סכום רכישת שחקנים של קבוצות שמשחקות בליגה. אז רגע לפני שאתם ממריאים לצפות במשחק הבא, קבלו כמה עובדות ונתונים מאירי עיניים ומעוררי מחשבה על אוהדי ספורט ישראליים שחוצים יבשות ומדלגים בין מדינות כדי לראות משחק משובח, בעידן של מחירי טיסות תחרותיים במיוחד וקניה אונליין פשוטה במיוחד.

אז בכמה אוהדי ספורט קונים ברשת? לא מספיק כדי לרכוש את ניימאר, אבל עדין לא מעט... אם ניכנס לסכומים עצמם, מרבית אוהדי הספורט (63%) הוציאו עד 200 ש"ח על פריט בודד בשנה האחרונה, וכ-10% הוציאו בין 600 ל-1,500 ש"ח על פריט בודד. כ- 20% מהם ספרו שהוציאו בשנה האחרונה למעלה מ - 600 ש"ח על כרטיס בודד למשחק. וכשזה מגיע למשחק שמתקיים בחו"ל, למעלה ממחצית מאוהדי הספורט הישראליים (51%) מעדיפים לרכוש את הכרטיסים למשחק, הטיסות והמלון בחבילה אחת. מגמת המעבר לקניות אונליין לא פסחה גם עליהם.

אפי דהן, מנהל אזור רוסיה, טורקיה, המזרח התיכון ואפריקה ב-PayPal, מצביע על תופעה מעניינת שעלתה במסגרת המחקר: 15% מאוהדי הספורט מתכננים את הקניות שהם עורכים אונליין מראש, כך שיוכלו לאסוף את המוצרים והמתנות שרכשו מבעוד מועד מישראל במהלך הביקור בחו"ל. "יכולות להיות לכך סיבות רבות: לעתים מדובר בקונים שמנצלים את ההזדמנות שהם נוסעים לחו"ל על מנת לרכוש מאתרים שלא מבצעים משלוחים לארץ, לעתים זוהי דרך לחסוך בעלויות המשלוח לארץ.

כך או כך, חשוב לדעת שההגנות שאנחנו מעניקים תקפות בכל העולם, בין אם המוצר נקנה מהבית בישראל, נשלח למלון בברלין או הוחזר אל הספק בניו-יורק, וכן לזכור שתמיד אפשר להיעזר בשירות שלנו, שהישראלים מיהרו לאמץ, המאפשר לקבל החזר על דמי משלוח ההחזרה למוכר, גם אם סתם התחרטתם על הרכישה".

רובכם הוצאתם השנה לפחות 200 שקל (gettyimages)
רובכם הוצאתם השנה לפחות 200 שקל (gettyimages)

ועכשיו, כשהבנתם טוב יותר איך מתנהג אוהד הספורט בעידן שבו אמצעי הקניה והתשלום נמצאים במובייל שבכף ידכם - קחו לדרך שלושה כללי אצבע פשוטים, שישדרגו לכם את חוויית הקניות והבילוי בחו"ל.

לגזור ולשמור:
• בדקו לפני הקניה את מדיניות ההחזרה של המוכר או האתר שבו אתם קונים ואת ההגנות הצרכניות שהוא מעמיד לרשותכם: מה קורה במקרה של מוצר פגום? מה קורה לגבי זמן המשלוח? PayPal, למשל, מציעה את "תכנית הגנת הקונה" שמאפשרת החזר עבור הסכום המלא של הפריט אם הגיע שונה ממה שהובטח לכם או אם בכלל לא הגיע.

• הגיע הזמן להודות, שחלק מחוויית הקניה אונליין היא גם הזכות להתחרט על קניה של מוצר, ולא משנה מהי הסיבה. לכן, וודאו מראש שהאתר שאתם קונים בו נותן לכם את הזכות הבסיסית הזו. ואם קונים באתרים ובאמצעי תשלום בטוחים אפשר להירשם ב-PayPal לשירות חינמי שנקרא "יש דרך חזרה" ולקבל החזר על דמי משלוח ההחזרה.

• מעבר לסמארטפון: בעולם אפשר לראות עוד ועוד תיירים שקונים, שוכרים או משלמים בשליפת נייד. השימוש בו כארנק דיגיטלי הוא בטוח יותר, פשוט יותר ומקובל יותר. חזון הארנק הדיגיטלי כבר כאן. הגיע הזמן שגם אתם תצטרפו אליו.

כדורגל וקניות. יש יותר טוב מזה? (gettyimages)
כדורגל וקניות. יש יותר טוב מזה? (gettyimages)