מנצ'סטר יונייטד היא הקבוצה הראשונה שאפקט קריסת הסופר ליג בא לידי ביטוי גם באנשים שמשלמים את המחיר. האיש החזק אצל השדים האדומים, אד וודוורד יסיים את תפקידו בסוף 2021 עם כתם, כמי שהוביל את מהלך ההצטרפות לסופר ליג. ב'אתלטיק' ניתחו לעומק את העזיבה של וודוורד שבלאו הכי היה אמור לעזוב בקרוב, אך כעת יעזוב בתום 8 שנים בטונים צורמים.
"ראש הנחש"
אלכסנדר צ'פרין, נשיא אופ"א, למעשה הפנה את מירב האש כלפי שני אנשים בכל הנוגע לסופר ליג: אנדראה אניילי, נשיא יובנטוס, ואד וודוורד, מנכ"ל מנצ'סטר יונייטד, במה שהעצים את חלקו במהלך מעורר המחלוקת. "וודוורד אמר לי שהוא מרוצה והאוהדים מרוצים מהמפעלים של אופ"א ומהרפורמה שביצענו בשיחה שקיימתי איתו בעת האחרונה", צ'פרין תקף, "בזמן שאד דיבר איתי, הוא ידע שהוא מתכנן מהלך מאחורי הגב. מדובר בנחש".
"וודוורד היה האיש שהוביל את כל המהלכים האגרסיבים נגד הפרמייר ליג", מצוטט בעלי קבוצה באנגליה, "הוא ביצע כל הזמן מהלכים והתנגח בראשי הקבוצות".
המנכ"ל היוצא לא שיתף במהלך את השחקנים ואת סולשאייר, שלמעשה נחשפו לכל ההתפתחויות בנוגע לסופר ליג מהתקשורת. כך למעשה, מאמן יונייטד נאלץ להתמודד אחרי המשחק מול ברנלי עם שאלות העיתונאים, למרות שלא ידע כלום מתוך המועדון על מה עומד מאחורי המהלך. "השחקנים היו מבולבלים וביקשו תשובות", הסבירו באנגליה. מהסיבה הזאת, וודוורד כינס שיחת זום עם 6 שחקנים ובה הסביר את הצד של המועדון למהלך, כשבאותה שיחה הארי מגווייר, ברונו פרננדס ולוק שואו הביעו חששות ומתחו ביקורת עליו.
"הרבה דברים טובים יגיעו. זה מהלך שיעשה טוב למועדון ולקריירה שלכם", וודוורד ניסה להרגיע, "השחקנים הביעו חשש לגבי מה הסופר ליג אומר לגביהם וההשתתפות שלהם בנבחרת, והוא מצדו הבטיח דברים גדולים". לאחר השיחה, ראשפורד ולוק שואו הביעו ביקורת פומבית על המהלך וטענו שהכדורגל שייך לאוהדים. וודוורד שבלאו הכי לא היה בקשר טוב עם השחקנים מתואר כאיש שיווק טוב, אך בעל יחסי אנוש רעים וגם נטול הבנה בכדורגל, מה שגרם לניתוק בינו לבין השדרה המקצועית, כשהמקרה הזה, העצים את הנתק.
מי באמת אשם במהלך?
וודוורד התפטר מתפקידו באופ"א כסמל לנאמנות למהלך, ולטענת ראשי קבוצות בפרמייר ליג הוא זה שהניע את תהליך ההצטרפות לסופר ליג, אבל אם תשאלו את וודוורד, הגרסה שלו היא אחרת. מנכ"ל יונייטד טוען שהוא בעצם יישם את המדיניות של הגלייזרים (בעלי מנצ'סטר יונייטד) והוא לא רצה ללכת למהלך הזה, אלא רק מילא את ההוראות שלהם.
"'הנבלים' האמיתיים לא באמת עוזבים את יונייטד", מצוטט גורם מתוך המועדון, "הבעלים הם אלו שיצרו את המהלך, והם אלו שנשארים בינתיים". אם ציפיתם לקבל איזשהי התייחסות פומבית מהגלייזרים כפי שפירסם בעלי ליברפול, ג'ון הנרי, אז לא כך המצב, שכן הם נוקטים בעמימות תקשורתית לאורך כל תקופת הבעלות שלהם.
מה הלאה?
אחרי ההתפטרות של וודוורד, עלו פרסומים לפיהם הגלייזרים עשויים להעמיד את יונייטד למכירה. "הם לא יימכרו את המועדון כל כך מהר", נכתב באנגליה, "זה נכון שהם הרבה יותר פתוחים עכשיו למכירה. וודוורד היה המגן האנושי עליהם מביקורת. העזיבה שלו תיאלץ אותם להתמודד עם סיטואציות ניהלויות שהם לא התמודדו איתן בתקופתם ביונייטד ולא בטוח שהם רוצים בזה".
כבר עכשיו ברור שאם וכאשר המועדון יועמד למכירה, יהיו לו קונים. "קיבלתי טלפונים משני משקיעים אמריקאים שהתעניינו ברכישת יונייטד", מצטטים באתלטיק אדם שהעדיף להישאר בעילום שם, "תיהיה דרישה, השאלה אם הגלייזרים יימכרו".
כמו בקבוצות אחרות, הטלטלה כבר מעכשיו תשפיע על יונייטד ותבטיח שמה שהיה, כבר לא יהיה. זה התחיל במנכ"ל ששילם את המחיר, אבל אל תופתעו אם זה גם ישפיע על הבעלים.