מטופ לפלופ: 5 ההעברות הכושלות בשנים האחרונות

בשוק החופשי של הכדורגל האירופי, שנהנה מאינפלציית מחירים מטורפת, היו במהלך השנים האחרונות לא מעט עסקאות מפוקפקות. לפניכם, חמש ההעברות הכושלות ביותר

דני פורת
דני פורת
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בשנים האחרונות אנחנו עדים לאינפלציית מחירים מטורפת של שחקנים. יותר ויותר קבוצות מוכנות לשלם הרבה מאוד כסף על השחקנים הטובים ביותר. המציאות הזאת וודאי תשתנה בקרוב, עקב משבר הקורונה, אבל עד שזה יקרה, חזרנו בזמן ודירגנו את חמש ההעברות הכושלות של השנים האחרונות, בדגש על המחיר הגבוה ורמת הסטאריות של המעורבים. להלן התוצאות:

5. זלאטן איברהימוביץ' (מאינטר לברצלונה, 70 מיליון יורו, 2009)
האגדה מספרת שבכל מקום שאליו הגיע, הענק השבדי השאיר חותם, אבל ליד השם ברצלונה של עונת 2009/10 ישנה כוכבית גדולה. זלאטן אומנם פתח טוב את אותה עונה עם שבעה שערים בשבעת המשחקים הראשונים בליגה, אבל שיתוף הפעולה שלו עם ליאו מסי לא בדיוק היה אידיאלי לאורך זמן ובסיום העונה, הושאל החלוץ למילאן.

איברהימוביץ' התבטא לא מעט פעמים על כך שחווה קשיי ההתאקלמות רבים בקאמפ נואו, כשהוא מבקר באופן פומבי את המאמן שלו דאז פפ גווארדיולה: "שחקני ברצלונה היו כמו ילדים בביה"ס שתמיד נשמעים להוראות של המורה. אני, לעומת זאת, תמיד הייתי שואל למה ככה ולמה אחרת". בסופו של תהליך נראה שזלאטן הגיע לברצלונה על תקן ממלא מקום של תכנית B, למקרה שהטיקי טאקה לא יעבוד, ואז ברגע שהבין שזה לא הסגנון שלו.

עונה אחת ודי. זלאטן (GETTYIMAGES)
עונה אחת ודי. זלאטן (GETTYIMAGES)

4. אנחל די מאריה (מריאל מדריד למנצ'סטר יונייטד, 75 מיליון יורו, 2014)
זמן קצר אחרי שהבקיע שער בגמר ליגת האלופות ועזר לריאל מדריד לזכות בתואר החשוב ביבשת בליסבון, הארגנטינאי מצא את עצמו במקום חדש. לואיס ואן חאל שפך 60 מיליון פאונד על הקשר הוורסטילי, מה שהפך אותו בזמנו לרכש היקר ביותר בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי.

די מאריה פתח את הקדנציה שלו במנצ'סטר יונייטד בצורה נפלאה עם שלושה שערים ושלושה בישולים בחמשת המשחקים הראשונים שלו באולד טראפורד, אבל כוכבו דעך ועד סיום העונה לא הבקיע בשום משחק ב-22 הזדמנויות שונות. הארגנטינאי נודע כסמל לעונה המאכזבת של השדים האדומים - שסיימו במקום הרביעי - יחד עם רדאמל פלקאו ובסיום העונה יונייטד החליטה למכור אותו לפ.ס.ז'. לפחות הצרפתים נהנו מכך ויונייטד איבדה עליו 25 מיליון יורו.

פתח נפלא - ודעך. די מאריה (GETTYIMAGES)
פתח נפלא - ודעך. די מאריה (GETTYIMAGES)
3. חאמס רודריגס (ממונאקו לריאל מדריד, 80 מיליון יורו, 2014)
קיץ 2014 היה ציון דרך משמעותי בקריירה של חאמס רודריגס. העולם היה לרגליו של הקשר הקולומביאני, שזכה בתואר מלכות השערים במונדיאל בברזיל והוביל את הנבחרת הלאומית שלו לרבע גמר הטורניר, ההישג המשמעותי ביותר של קולומביה מאז ומעולם. פלורנטינו פרס, נשיא ריאל מדריד, הימר על הסוס החם מדרום אמריקה והחליט לשלם כפול ממה שרכשה אותו מונאקו מפורטו בקיץ הקודם.

במדריד הרכש הגלאקטי התקשה להצדיק את הציפיות הרבות שתלו בו האוהדים. למעט עונת ביכורים לא רעה עם קרלו אנצ'לוטי, חאמס החל לאבד בהדרגה את האמון מצד רפא בניטס ומאוחר יותר זינדין זידאן. בעידן ה-BBC, לקולומביאני לא נמצא פתרון הולם והוא לא שיחק דקה בשתי הזכיות של ריאל בליגת האלופות ב-2016 וב-2017. באיירן מינכן שאלה את הכישרון המבוזבז לשנתיים והחליטה בקיץ האחרון שלא לממש את אופצית הרכישה עליו. כנראה שבעידן הקודם, של כדורגל איטי יותר, לגאונות של חאמס היה מקום נכבד יותר בצמרת העולמית. היום, הוא הרבה פחות רלוונטי.

בעידן אחר, של כדורגל איטי, אולי היה לו מקום. חאמס (GETTYIMAGES)
בעידן אחר, של כדורגל איטי, אולי היה לו מקום. חאמס (GETTYIMAGES)
2. פליפה קוטיניו (מליברפול לברצלונה, 160 מיליון יורו, 2018)
אוהדי ליברפול התחננו בפני פליפה קוטיניו שיסיים את עונת 2017/18 באנפילד, אבל הכסף הגדול והפיתוי לשחק בבארסה לצד החברים הטובים ליאו מסי ולואיס סוארס היה גדול מדי. בינואר ארז הברזילאי את המזוודות ואחרי חמש שנים נפלאות בליברפול, בהן ביסס את מעמדו כאחד הכוכבים הגדולים בליגה האנגלית, המריא כדי להתייחד עם חבריו בקאמפ נואו.

קוטיניו, כזכור, היה אמור לשמש כתרופת הפלא לעזיבתו של ניימאר בתחילת העונה. בשנה וחצי בקאמפ נואו, קוטיניו סיפק 13 שערים ו-11 בישולים ב-52 הופעות ליגה וזכה בשתי אליפויות, אבל הסיפור הוא מעבר למספרים ותארים. הופעותיו היו נרפות לעיתים, ואף זכה לשריקות בוז מהקהל התובעני. בארסה גילתה שהיא הביאה שחקן התקפה שלא נכנס לנעליו של ניימאר, ושחקן קישור שלא הצליח להשאיר רושם אחרי העזיבה של אנדרס אינייסטה. המחיר ששילמה היה מופרז ובקיץ האחרון הושאל לבאיירן מינכן.

לא הצליח להיכנס לנעליים של אינייסטה. קוטיניו (GETTYIMAGES)
לא הצליח להיכנס לנעליים של אינייסטה. קוטיניו (GETTYIMAGES)

1. פרננדו טורס (מליברפול לצ'לסי, 60 מיליון יורו, 2011)
בראשית העשור הוקדם נחשב פרננדו טורס לאחד החלוצים הקטלניים ביותר בכדורגל האירופי. הוא שילב מהירות יוצאת דופן, כוח מתפרץ ויכולת הבקעת שערים מחשמלת שהעניקו לו את התואר של ההעברה היקרה בתולדות הכדורגל הבריטי, כאשר צ'לסי הסכימה לשלם 60 מיליון יורו על שירותיו של החלוץ בן ה-26. טורס הגיע עם רזומה עשיר של 65 שערים ב-102 משחקי ליגה.

רומן אברמוביץ' ואנשיו במערב לונדון ציפו שטורס יחורר רשתות גם בסטמפורד ברידג', אבל תקוות לחוד ומציאות לחוד. בחצי העונה הראשונה, הרכש היקר הבקיע רק פעם אחת עד לסיומה. בשלוש השנים הבאות מצא את הרשת 10 פעמים נוספות והוכתר כאחד הפלופים הגדולים בתולדות הליגה. טורס איבד את המהירות והחדות שאפיינה אותו בליברפול בשל פציעות, אבל ייתכן כי גם ברמה המנטלית משהו נפגע. הוא מדורג ראשון כאן, משום שאף אחד לא ראה את זה מגיע. מחלוץ שהיה בשיא פריחתו, הפך טורס לבדיחה של ממש בפרק זמן קצר.

אף אחד לא ראה את זה מגיע. טורס (GETTYIMAGES)
אף אחד לא ראה את זה מגיע. טורס (GETTYIMAGES)