דו"ח: תנאי ניצול קשים אצל עובדי קטאר 2022

אמנסטי: הפועלים שוכנו במגורים מוזנחים ונאסר עליהם לעזוב את המדינה

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: קטאר 2022

Getting your Trinity Audio player ready...
עובדים באצטדיון בקטאר. תנאים קשים (Getty)
עובדים באצטדיון בקטאר. תנאים קשים (Getty)
שנה גודל פונט א א א א

ההחלטה של פיפ"א לקיים את המונדיאל בקטאר ממשיכה לגבות קורבנות, כך לפי דו"ח חדש של ארגון זכויות האדם, "אמנסטי". פועלים שעובדים על חידושו של אחד האצטדיונים בקטאר לקראת מונדיאל 2022 סובלים מניצול והתעללות תוך מעבר על חוקי זכויות האדם, כך קובע דו"ח חדש שפורסם שנתיים לאחר שמארגני הטורניר פירסמו סטנדרטים חדשים להעסקתם.

על פי הדו"ח עשרות מהגרים שהגיעו מנפאל והודו על מנת לעבוד בבניית האצטדיונים נאלצו לשלם לסוכנים על מנת לעבוד בקטאר, שוכנו במגורים מוזנחים ומלוכלכים ונאסר עליהם לעזוב את המדינה על ידי המעסיקים שלהם, שאף החרימו את הדרכונים כדי למנוע מהם לעשות זאת.

באמנסטי טוענים כי ראיינו 132 פועלים שעובדים על שיפוצו של אצטדיון חאליפה בדוחא, שעתיד לארח את אחד מרבעי הגמר בגביע העולמי ב-2022. המארגנים של הטורניר השקיעו כ-200 מיליאדרד דולר בארגון המשחקים במטרה להצדיק את ההחלטה מעוררת המחלוקת להעניק לקטאר את הטורניר.

ראש הוועדה האחראית על בניית האצטדיונים, חסן אל תוואדי, טען בתגובה לדו"ח כי דברים כאלו קורים בכל העולם: "אין לנו מטה קסם שיכול לתקן את העניין מהשורש. אנחנו סוגרים את הפערים הללו יום אחרי יום".

באמנסטי מוסיפים כי חברות קבלניות חיצוניות האחראיות על בניית האצטדיונים איימו לא לשלם לעובדים ולדווח עליהם למשטרת ההגירה במטרה לאלץ אותם לעבוד בתנאים קשים.

"קטאר רצה קדימה ומתפתחת בצורה מהירה ביותר", אמר עובד נפאלי בן 32 בשם ניקו לארגון זכויות האדם, "וכולם, הממשלה והחברות, צריכים להפגין כבוד למי שאחראי על כך, כולל הפועלים".

אצטדיון חאליפה. יארח רבע גמר (Getty)
אצטדיון חאליפה. יארח רבע גמר (Getty)