הליגה הספרדית תיעצר? הדרישה של ארגון השחקנים

הוגשה בקשה להשבית את משחקי הכדורגל במדינה בעקבות מותו של חסוס דה מיגל

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

מותו של חסוס דה מיגל לאחר התנגשות במהלך משחק בליגה הספרדית השנייה זעזע את הכדורגל הספרדי, וכעת עולה האפשרות כי המחזור הקרוב בליגות הבכירות לא יתקיים כמתוכנן.

ארגון השחקנים הספרדי פנה להתאחדות המקומית, להנהלת לה ליגה ולאופ"א בדרישה להשעות את כל משחקי הכדורגל במדינה עד 9 בנובמבר, בעקבות מותו של חלוץ טנריפה בן ה-30. בארגון הסבירו כי מדובר בטרגדיה קשה וכי ישנם רגעים שבהם הכדורגל צריך לעצור.

הבקשה כוללת את משחקי הליגה הראשונה והשנייה, משחקי הגביע וכן את משחקי המפעלים האירופיים שאמורים להתקיים על אדמת ספרד. למרות זאת, ברצלונה ואתלטיקו מדריד כבר אירחו אמש בספרד את אסטון וילה ובאיירן מינכן בהתאמה, במסגרת ליגת האלופות.

בינתיים, ההתאחדות הספרדית כבר הודיעה ביום שלישי על דחיית משחקי הגביע שתוכננו לאותו יום, ובהמשך הרחיבה את ההחלטה גם למשחקים שנקבעו לימים רביעי וחמישי. בנוסף, שני משחקים בליגה השנייה כבר נדחו: גרנאדה מול טנריפה, בעקבות מותו של שחקן טנריפה, ואנדורה מול מיורקה, לבקשת המועדונים, לאחר שהאירוע הטראגי התרחש במהלך משחקה של אנדורה מול טנריפה והשפיע על שחקני הקבוצה ואנשי הצוות.

בגזרת הליגה השנייה, מעבר למשחקים שכבר נדחו, ארגון השחקנים דורש להשבית גם את המחזור ה-13, שאמור להיערך בסוף השבוע. בטנריפה זקוקים לזמן כדי להתמודד עם האובדן, ובמועדון כבר ביקשו לדחות גם את משחק הגביע מול באדאחוס ואת משחק הליגה הבא מול סאוטה, שמיועדים להיערך בהמשך החודש.

במקביל, גם האפשרות לדחות את המחזור ה-12 בליגה הבכירה נמצאת על הפרק, אך במקרה הזה מדובר במהלך מורכב יותר. הסיבה המרכזית היא לוח המשחקים הצפוף של הקבוצות, שחלקן משתתפות גם במפעלים האירופיים. בנוסף, ישנן התחייבויות מסחריות מול גופי השידור והספונסרים, לצד חשש מקנסות ומפגיעה בלוח הזמנים של התחרות.

הקושי המרכזי הוא מציאת מועדים חלופיים לעשרת משחקי המחזור. בין האפשרויות שנבחנות בספרד נמצאות ה-22 וה-23 בדצמבר, חלונות משחקי הפלייאוף של המפעלים האירופיים בפברואר או סוף השבוע שלאחר גמר הגביע הספרדי, שייערך באפריל. כל אחת מהאפשרויות כרוכה בקשיים משלה, בין היתר בשל הצורך להתחשב בלוח המשחקים האירופי ובהסכמים בין הגורמים השונים בכדורגל הספרדי.

נכון לעכשיו, טרם התקבלה החלטה סופית בנוגע להשבתת שני המחזורים. ארגון השחקנים ממשיך לפעול מול הגורמים הרלוונטיים כדי להביא לעצירת הפעילות עד 9 בנובמבר, כאשר ההכרעה צפויה להשפיע על כלל הכדורגל הספרדי, מהליגות הבכירות ועד למפעלים המקומיים והאירופיים.