"הרחקת ויני? הדבר הכי טוב שקרה לריאל"

בספרד מהללים את דיומנדה והבלאנקוס אחרי ה-0:3, וגם: סערת הפנדל של אמבפה

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
"הדבר הכי טוב שקרה לריאל מדריד" (GETTY)
"הדבר הכי טוב שקרה לריאל מדריד" (GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
משחק שלישי ללא ויניסיוס? אין בעיה. ריאל מדריד רשמה הערב (ראשון) ניצחון 0:3 על ראסינג סנטאנדר, כשבין היתר כבשו לזכות החבורה של ז'וזה מוריניו קיליאן אמבפה, ג'וד בלינגהאם ויאן דיומנדה, שכזכור מחליף את הברזילאי המורחק.

בספרד היללו את החוף שנהבי על היכולת שלו ובכלל התייחסו לריאל מדריד ללא ויני, כשעד כה הם ניצחו שלושה משחקים רצופים, את סביליה, ברצלונה וסנטנדר: "עכשיו זה מאושר, ההרחקה של ויניסיוס היא הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לריאל מדריד וספציפית לדיומנדה".
"אין שום סיבה כבר להוריד את דיומנדה מההרכב עבור ויניסיוס", המשיך הכתב רומיין מולינה, "לוויניסיוס לא תהיה ברירה עכשיו אלא לעבוד קשה מאוד כדי לחזור לרמה שבה היה לפני שנתיים, מה שאולי יחזיר אותו להרכב הפותח. הוא מעולם לא היה עצלן, אבל הוא יצטרך להעלות את הרמה".
“יצטרך לעבוד קשה מאוד“. ויניסיוס (GETTY)
“יצטרך לעבוד קשה מאוד“. ויניסיוס (GETTY)
עם זאת, סביב השער הראשון במשחק הייתה סערה לא קטנה. השער הגיע לאחר פנדל מוזר במיוחד שנשרק לזכותו של קיליאן אמבפה, שצלל ברחבה ולמרבה ההפתעה זכה לשריקה שלא בוטלה על ידי ה-VAR.

אם בדרך ישנם ויכוחים בלתי פוסקים בכדורגל הספרדי בנוגע לענייני שיפוט, הפעם בכל התקשורת הספרדית הסכימו כי מדובר בטעות קשה. "ריאל עלתה ליתרון אחרי פנדל מצחיק", נכתב ב'מונדו דפורטיבו', "פנדל מגוחך, פראטי נגע באמבפה קלות, והוא נפל לקרקע".

גם ב'ספורט' נדהמו: "רק מונוארה מונטרו ראה פנדל על קיליאן אמבפה. הפנדל נשרק בעקבות נגיעה קלה ביותר של זרועו של פראטי בגופו של חלוץ ריאל מדריד. זו הייתה נגיעה כמעט בלתי מורגשת. ההילוך החוזר אף מראה את הצרפתי מביט לעבר השופט תוך כדי נפילתו לקרקע".
“פנדל מגוחך“. אמבפה
“פנדל מגוחך“. אמבפה
בתקשורת המדרידאית הסכימו בעדינות. שופט העבר פבלו גונסאלס פוארטס ניתח לרדיו מארקה: "אני לא חושב שהזרוע המושטת של פראטי הספיקה כדי להפיל את אמבפה. זה לא מספיק כדי להצדיק פנדל. הוא לא פגע ולא החזיק בחלוץ של ריאל מדריד".

ז'אומה מרסט מ'ספורט' זעם: "הפנדל ששרקו לזכות אמבפה הוא סקנדל היסטורי. זה שאנשים כאלה ממשיכים לדבר על נגריירה זו בושה וחרפה...". אלברט אורטגה מ'El Confidencial' הוסיף: "הפנדל שכרגע שרקו לזכות ריאל מדריד נגד ראסינג סנטנדר הוא מביש. אמבפה דופק צלילה מטורפת. צרך לרחם על רמת השיפוט בכדורגל הספרדי".

גם בעמוד השיפוט המוביל 'Archivo VAR', לא הסכימו עם ההחלטה: "טעות קשה של השופט וה-VAR. פראטי נוגע קלות בבטנו של אמבפה, וכשזה מרגיש את המגע הוא מפיל את עצמו. זה לא פנדל. אין שום קשר של סיבה ותוצאה בין הפעולה של הבלם לבין הנפילה של הצרפתי".