"מכונת השערים עובדת. סטירה של בארסה"

מחמאות לפליק ושחקניו בספרד: "ראפיניה הלב והנשמה". וגם: ההישג ההיסטורי

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

הצגה. אחרי האליפות בעונה שעברה, ברצלונה חזרה לליגה הספרדית בסטייל עם 0:5 אדיר על אלצ'ה בחוץ, כשבין היתר היא מציגה לראווה את הכוכבים החדשים שלה, כשאחד מהם - אנתוני גורדון, כיכב עם שני בישולים אחרי שנכנס כמחליף.

החבורה של האנזי פליק רשמה הופעה מרשימה ביותר, וכמובן כוכב הערב היה ראפיניה שכבש צמד ובישל לקארים אדיימי. "ברצלונה לא הייתה צריכה את ימאל, קובארסי או אפילו חצי מההרכב שפותח בדרך כלל. ראפיניה היה מדהים, והיה הלב הפועם והנשמה של קבוצה שהייתה קטלנית במתפרצות", נכתב ב'אס'.

הכוכב הברזילאי דיבר בעצמו לאחר המשחק: "זה תלוי בנו אם המשחק יהיה קל או קשה. אם נתחיל טוב כמו היום נצליח, היינו טובים מהרגע הראשון. התוצאה לא באמת משקפת. אלצ'ה קבוצה טובה אבל למזג האוויר החם הייתה השפעה גדולה. העמדה שלי? נוח לי בכל מקום. חגיגת הספיידרמן? זה עבור הבן שלי, הוא ביקש שאחגוג ככה".

"בארסה השפילה את אלצ'ה בפתיחת העונה, ושלחה מסר ברור לכל הליגה", החמיאו ב'מונדו דפורטיבו'. "זה היה פסטיבל של האורחת שהגיעה ללא חלוץ, אבל עם הרבה כוח אש". אגב, בארסה רשמה הישג היסטורי כשהפכה לקבוצה הראשונה שמתחילה את העונה במשחק חוץ ומנצחת בהפרש של יותר מחמישה שערים. האחרונה שעשתה זאת היא ריאל מדריד מול ריאל סראגוסה ב-2011.

תגיות: ברצלונה