פרנקי דה יונג החליט לשים סוף לשמועות סביב עתידו בברצלונה ולמערכת היחסים שלו עם האנזי פליק. בראיון לערוץ הרשמי של המועדון, הקשר ההולנדי הכחיש בתוקף את הדיווחים האחרונים נגדו, תקף באופן ישיר את עיתונאי הקבוצה, ג'רארד רומרו, וטען כי מערכת היחסים שלו עם המאמן הגרמני מצוינת.
הסערה החלה בעקבות דיווח של רומרו, שטען כי מערכת היחסים בין דה יונג לפליק עלתה על שרטון בעקבות משחק הגומלין מול אתלטיקו מדריד ברבע גמר ליגת האלופות בעונה שעברה. לפי אותו דיווח, הקשר קיבל אישור רפואי לשחק ואף התבקש על ידי פליק לפתוח בהרכב ולהשלים כ-60 דקות, אך סירב כדי לא לסכן את עצמו לקראת המונדיאל. מאז, לפי הטענות, פליק איבד את האמון בו.
הרשמו לליגת החלומות של XI MOBILITY וערוץ הספורט. בנו את הקבוצה שלכם!
אלא שדה יונג הציג תמונה שונה לחלוטין: "אמרו שלא רציתי לעלות נגד אתלטיקו, זה שקר מוחלט. אני תמיד ארצה לשחק במשחקים הגדולים של ליגת האלופות. אני לא יודע איך אפשר להגיד שסירבתי לשחק במשחק הזה".
דה יונג לא הסתפק בהכחשת טענה זו, והתייחס גם לשמועות על משבר בינו ובין פליק: "אמרו שפליק לא אוהב אותי. האמת היא שיש לי יחסים מעולים עם פליק, אני מדבר איתו מלא. אתם יכולים פשוט לשאול אותו ולראות שזה שקר מוחלט".
הקשר התייחס גם לטענות לפיהן המועדון העניש אותו בעקבות אותו אירוע מול אתלטיקו ופליק לא העניק לו דקות משחק: "זה פשוט לא נכון. לא מבין מאיפה צצו המצאות כאלה בוטות".
הקשר ההולנדי הגיב גם לרגע בו נפצע במונדיאל, והגדיר אותו כחוסר מזל: "הפציעה מרתיחה אותי, זה היה חוסר מזל, שחקן אחר נפל עליי ומשם הרגשתי כאבים בברך. ערכנו בדיקות והראו שיש שם בעיה קטנה. הצוות הרפואי אמר שאני ארגיש כאב, אבל לא תהיה בעיה להמשיך לשחק. הם הבטיחו לי שזה לא יחמיר. אז המשכתי לשחק, כי לשחק במונדיאל זה חלום של כל אחד".
כעת, דה יונג כבר מתמקד בחזרה למגרשים, וטען כי גם סביב הפציעה שלו הופצו דיווחים שאינם נכונים: "כרגע אני מבצע שיקום עם הפיזיותרפיסטים. יש לנו תוכנית שכולם במועדון מיושרים לגביה. אני אומר את זה כי גם על זה מפיצים שמועות ושקרים".
למרות כל השמועות סביב מעמדו, דה יונג הבהיר כי הוא אינו מתכנן להתרחק מברצלונה ואף הצהיר על הרצון שלו להמשיך במועדון: "אני כאן שבע שנים, זה תמיד היה החלום שלי לשחק כאן, ויש לי עוד חלומות להגשים עם יעדים גדולים".