אקס ליברפול: "גורדון לברצלונה? רכש רע"

שחקן ומאמן ליברפול לשעבר תקף: "חלש מאוד בנבחרת אנגליה, פשוט לא ברמה"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

אנתוני גורדון עשה הקיץ את קפיצת המדרגה לקראת העונה הבאה וחתם בברצלונה תמורת 70 מיליון פאונד. כעת, הווינגר האנגלי עומד תחת ביקורת, זאת בעקבות הספק שהוטל לגבי שווי העסקה בשילוב הופעות חלשות שלו בפתיחת שלב הבתים במונדיאל.

למרות ההעברה המתוקשרת והציפיות הגבוהות, גורדון מתקשה עד כה להצדיק את תג המחיר, כאשר בתקשורת האנגלית כבר מתחילים להישמע קולות שמטילים ספק בהתאקלמותו ברמות הגבוהות של הכדורגל האירופי. הופעותיו מול קרואטיה וגאנה הוגדרו כחלשות מידי, ללא מספיק השפעה התקפית או פריצות שמאפיינות שחקני כנף מובילים בעולם.


שחקנה ומאמנה של ליברפול לשעבר, גרהאם סונס תקף את גורדון: "אני מניח שברצלונה צפו לאחרונה ברכש החדש שלהם, עליו שילמו 70 מיליון פאונד, ותהו למה הם קנו אותו בכלל. אם גורדון יגיע לברצלונה וישחק בצורה חלשה ושמרנית כמו שעושה בנבחרת, הוא לא ישאר בקטאלוניה הרבה זמן".

סונס המשיך: "בברצלונה יש ווינגר דומיננטי, לאמין ימאל, שכל תבנית המשחק הולכת עליו. אם יהיה שחקן חלש בצד השני, כמו שגורדון נראה כרגע, המשחק ילך רק דרך צד ימין וזה יפגע בהם מאוד. אני מבין שלא ציפו ממנו שיהיה ברמה של ימאל, אבל הוא אפילו לא קרוב לרמה של בוקאיו סאקה".

למרות הביקורת, עדיין מוקדם להספיד את גורדון. מדובר בשחקן צעיר עם פוטנציאל גבוה, ובברצלונה מאמינים שעם זמן התאקלמות הוא יכול לפרוץ ולהפוך לשחקן משמעותי מאוד. רק אחרי סיום המונדיאל ועם פתיחת העונה באמת יהיה אפשר לשפוט את ההצלחה של המועדון ברכש בהקשר שלו.