"מיץ סלק וקינמון". התפריט של לבנדובסקי

אשתו של החלוץ חשפה את הרגלי התזונה המשונים: "מותר פנקייקים ובראוניז"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(getty)
(getty)
שנה גודל פונט א א א א

רוברט לבנדובסקי הוא אחד החלוצים הגדולים בדור הנוכחי, שגם בימים אלו כשהשיא מאחוריו, הוא עדיין נחשב מהטובים בעולם בעמדה הזו עם פתיחת עונה נהדרת מבחינתו בברצלונה.

כמובן, מעבר לכישרון של הפולני, מדובר גם בעבודה קשה מחוץ לכר הדשא, כשחלק גדול מאורח החיים של החלוץ הוא התפריט. לפני כשנתיים, ראו שינויים גדולים בגופם של ליאון גורצקה ואלפונסו דייויס, חבריו של לבנדובסקי מבאיירן מינכן, אך עוד לפני כן מי שתפס את העיניים הודות לגופו החטוב היה הפולני.

 

 

כעת, סודות התזונה של לבנדובסקי נחשפים. אשתו אנה, שבעצמה שומרת על משטר קפדני והייתה שלוש פעמים אלופת העולם בקארטה, סיפרה: "אנחנו נמנעים מאכילה של לקטוז וקמח חיטה. למרות זאת אנחנו מצליחים לאכול אוכל איכותי כמו פנקייקים, בראוניז, ספגטי ודגים. אחרי האימון אנחנו אוהבים לשתות מיץ סלק עם קינמון. ניהלתי את התזונה שלו ב-15 השנים האחרונות. כעת הוא ינהל זאת בעצמו אך אני עדיין אעזור לו. הוא אולי בן 36 אבל זז כמו שחקן בן 25. ברור שיש קשר לתזונה".

 

 

אך המשקה המשונה הוא לא המנהג המוזר היחיד של לבנדובסקי, שסיפר שהוא נוהג לאכול את הקינוח לפני הארוחה: "בגלל שקינוחים הם מתוקים, הם יכולים להתעכל מהר יותר, אבל לחלבונים לוקח יותר זמן לעכל. אם אני אוכל משהו מתוק בסוף הארוחה, והוא מתערבב עם החלבון שבקיבה, אז גם יותר קשה לעבד אותו. אשתי המליצה לי על זה. היא מאמנת כושר ויש לה מומחיות רבה לאיך הגוף עובד. הרבה שחקנים בכדורגל העולמי רוצים לעבוד איתה".