לאחר ההפסד הצורב בדרבי, 1:0 לאינטר, מילאן ניסתה להתאושש בשמינית גמר הגביע האיטלקי כשאירחה הערב (רביעי) את נועלת הטבלה נובארה למשחק קליל על הנייר. אז קל זה לא היה, אבל לאחר 120 דקות, הרוסונרי ירדו עם ניצחון 1:2 והעפילו לרבע הגמר.
מסימיליאנו אלגרי פתח בהרכב משני, עם מרקל הצעיר, אינזגי הישיש ואל שאראווי היחסית אלמוני. 24 דקות מהפתיחה, אל שאראווי בן ה-19, שממעט לשחק בליגה, העניק לרוסונרי יתרון שהחזיק כמעט עד הסיום. הכל הלך לפי התכניות, עד שדקה אחת לפני השריקה, איוון ראדובאנוביץ' הסלובני הדהים את הסן סירו כשמצא את הרשת, איזן את התוצאה וכפה הארכה.
בדקה ה-100 של המשחק, פאטו, שנכנס כמחליף במקומו של אינזגי, שם את כל השמועות על עזיבתו בצד וכבש את ה-1:2 שקבע: מילאן ברבע הגמר. בשלב הבא האלופה תצא לבירה ותתארח באולימפיקו אצל לאציו, במשחק שייערך ב-26 לחודש.
תמונת העולות לרבע הגמר תנעל מחר, כשאינטר תארח את גנואה. המנצחת במשחק הזה תיסע לנאפולי ב-25 לינואר. המשחקים הנוספים ברבע: יובנטוס - רומא, קייבו - סיינה.