לא חסינה: צפו בארצות הברית מתקשה ב-80:86 על ארגנטינה
דרים טים? בחלומות שלהם. פחות משבוע נותר לפתיחת הטורניר האולימפי ולא נראה שהנבחרת האמריקאית בלתי מנוצחת. מלבד דוראנט ובראיינט, אף אחד לא הרשים מול היריבה הלוחמנית ולברון עדיין בגדר נוכח-נפקד. מה יהיה בלונדון?
הנבחרת הנוכחית של ארצות הברית מתמודדת מאז כינוסה עם השוואות לדרים טים של 1992, ואחרי מבחן רציני ראשון זה נראה כמו בדיחה עצובה. זקני ארגנטינה גררו לקרב חפירות את אסופת הכוכבים של מייק ששבסקי, שניצחו רק 80:86 את יריבתם הלוחמנית בסיום תצוגה לא ממש משכנעת. עכשיו מחכה להם טסט חוזר במשחק ידידות מול ספרד והמאסה שלה בצבע. קל זה לא יהיה.
מלבד כמה דקות בעייתיות מול ברזיל, נבחרת ארצות הברית לא ממש התקשתה בשלושת משחקי המבחן הקודמים שלה, שכללו גם מפגשים מול הרפובליקה הדומיניקנית ובריטניה. לברון ג'יימס נראה בלתי ניתן לעצירה, קובי ברייאנט וקווין דוראנט יצרו מיס-מאץ' כמעט מול כל שחקן וגם הגבוהים קווין לאב וטייסון צ'נדלר צברו דקות ובטחון. זאת אומרת, עד שהגיעה יריבה אמיתית.
לקראת הטורניר האולימפי, כל העולם מדבר על גמר צפוי בין ארה"ב לספרד ומתעלם מיריבה קשוחה כמו ארגנטינה שפשוט הוציאה לאמריקנים את המיץ והנשמה. אחרי 3:19 מפחיד באדיבות דוראנט ובראיינט, לואיס סקולה ומאנו ג'ינובילי השיבו מלחמה ופשוט פירקו את הקבוצתיות של ארצות הברית. נכון, אין גבול לעומק בסגל של ששבסקי ונבחרת עם ספסל קצר כמו ארגנטינה לא באמת מסוגלת להחזיק מעמד לאורך זמן מולו, אבל זה בהחלט לא נראה כמו הנבחרת המפחידה שסיפרו שהיא תהיה.
ארצות הברית כבר הובילה בפער של 20 נקודות ברבע השני, אבל הריצות שלה נתקעו פעם אחר פעם בעקבות חוסר אגרסיביות בריבאונד, חוסר ריכוז וגם משחק חלש מאוד של לברון ג'יימס, שפשוט לא נראה כמו עצמו. הוא אמנם ניסה למסור הרבה, אבל הרבה להחטיא ולא ניצל את העדיפות האתלטית שלו על פני יריביו.
ומה יש להגיד על ג'ינובילי וסקולה? שני סוסי המלחמה הוותיקים של ארגנטינה הראו לחבריהם מה-NBA שארגנטינה הזאת לא מפחדת מאף אחד. אפילו שמדובר בסגל מבוגר שכמעט חציו היה שותף לזכיה במדליית הזהב האולימפית ב-2004. במשחק כמו זה, ספרד המאיימת הייתה מרסקת את ארה"ב וזה צריך להדליק נורה אדומה אצל מייק ששבסקי הוותיק. ההפתעה נמנעה, אבל הטורפים מסביב למדו שהנבחרת הזאת אנושית ויכולה לדמם.
הרבו לקלוע לארה"ב: קווין דוראנט 27 נקודות, קובי בראיינט 18 ולברון ג'יימס 15. לארגנטינה: מאנו ג'ינובילי 23, קרלוס דלפינו 15 ולואיס סקולה 14.
ארצות הברית וארגנטינה הוגרלו יחד לבית א' במסגרת הטורניר האולימפי, לצד נבחרות כמו צרפת, ליטא, ניגריה ותוניסיה. בבית ב' אפשר למצוא נבחרות כמו ספרד, רוסיה, אוסטרליה, ברזיל, סין והמארחת בריטניה. האמריקנים יפתחו את הטורניר מול צרפת ביום ראשון הבא, בעוד שהארגנטינים יתמודדו באותו ערב מול הליטאים.
מהלך המשחק
בניגוד לשלושת הניסיונות הקודמים, מייק ששבסקי פתח עם שלושת הכוכבים שלו: לברון ג'יימס, קובי בראיינט וקווין דוראנט. יחד איתם עלו הרכז כריס פול והסנטר טייסון צ'נדלר. מנגד פתחו בחמישיה פאבלו פריג'יוני, אנדרס נוצ'יוני, מאנו ג'ינובילי, קרלוס דלפינו ולואיס סקולה.
כבר בפתיחה השתחרר דוראנט פעמיים בצד ימין וצלף שתי שלשות מהירות (0:6), לפני שקובי בראיינט הצטרף לחגיגה ודחף את האמריקנים ליתרון 3:19. כרמלו אנתוני עלה מהספסל, כמו גם דרון וויליאמס וראסל ווסטברוק, וארגנטינה התחילה להילחם. ריצת 0:6 של האלביסלסטה נקטעה בשתיים של רכז אוקלהומה סיטי מהקו ומלו החזיר את המומנטום בדאנק. דוראנט קלע שוב ודרון וויליאמס נעץ שלשה עם הבאזר - 16:31 לארה"ב בסיום הרבע הראשון.
מהלך קבוצתי ענק של האמריקנים הסתיים בדאנק ואותת שהרבע השני יהיה שלהם. קובי לחץ על הדוושה ולראשונה במשחק פתח פער של 20 נקודות. עבירה מכוערת של כריס פול הובילה לעימות בין סקולה לבין דוראנט ולברון, אבל אחרי כמה דחיפות העניינים נרגעו. ארגנטינה צימקה ל-39:29. שחקניו של ששבסקי נחנקו ודלפינו צימק ל-45:40, לפני שאיגודאלה סיפק חסימה גדולה וראסל ווסטברוק קבע 40:47 בלבד בהפסקה ו-16:25 מפתיע לארגנטינה בריבאונד.
דוראנט ובראיינט חזרו מחדר ההלבשה כמו שפתחו את המשחק ומיד תפרו 5 נקודות רצופות. מאנו ג'ינובילי וחבריו לא ויתרו והשחקן של סן אנטוניו ביצע עבירה מסוכנת על לברון ג'יימס, שהתעצבן בצדק. ארה"ב לא ממש הצליחה לברוח והארגנטינים הגיעו לרבע המכריע בפיגור 72:61 בלבד.
ובדיוק כמו במחצית הראשונה, גם הפעם סבלו האמריקנים מהתרופפות ברבע השני. סקולה, גוטיירס וג'ינובילי לא ויתרו על אף כדור, שחקני ארה"ב נלחצו, לברון המשיך להחטיא וההפרש ירד ל-5 נקודות בלבד. דוראנט נעץ שלשה גדולה (74:81) והמשחק עבר לקרב חפירות מהעונשין. ארגנטינה לא הצליחה להתקרב יותר וארצות הברית ניצחה רק 80:86, תוצאה שרק תעלה את המוטיבציה אצל היריבות.