הניל פרייד יחזור לתוכנית האולימפית?

אחרי ההפסד בהצבעה לטובת הקייטסרפינג, גולשי הרוח לא מוותרים. התאחדות השייט החליטה לקיים עוד הצבעה

מערכת אתר ערוץ הספורט

Getting your Trinity Audio player ready...
הניל פרייד יישאר בכל זאת? נמרוד משיח (gettyimages)
הניל פרייד יישאר בכל זאת? נמרוד משיח (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א

את המחאה החברתית כולם מכירים. גם על מחאת האוהדים של הפועל תל אביב כבר שמענו. ובכן, קבלו את המחאה החדשה. מחאת גולשי הרוח. הכל החל כאשר בכנס של התאחדות השייט העולמית (ISAF) לפני שבועיים נקבע כי החל ממשחקי ריו דה ז'ניירו 2016 יוחלפו גלשני הרוח מדגם ניל פרייד במקצוע אחר לחלוטין - הקייטסרפינג (גלשן המחובר למצנח). הצעד הראשון של המחאה הצליח, כאשר בחודש נובמבר הקרוב תתקיים הצבעה נוספת בין הקייט לגלשני הרוח.

בהצבעה האחרונה התוצאה הייתה 15:17 לטובת הקייטסרפינג, כאשר מספר ימים לאחר ההצבעה הודו באיגוד השייט הספרדי כי הם טעו בהצבעה ובמקום להצביע לניל פרייד הם בחרו בקייט. לו הספרדים היו מצביעים כפי שרצו באמת היינו מקבלים שוויון 16:16, תוצאה שהייתה דוחה בפועל את הקייט בארבע שנים נוספות לפחות.

בנובמבר התמונה תהיה שונה, שכן כדי לשנות את ההחלטה שכבר התקבלה, יצטרכו תומכי גלשני הרוח בהתאחדות העולמית לזכות ברוב חריג במיוחד של 75%, דבר שנכון לעכשיו לא נראה כל כך ריאלי, אולם בינתיים נדמה שהלחץ של גולשי הרוח עושה את שלו.

אחרי שהספרדים הודו בטעותם והבטיחו לתקן בנובמבר, היום (שישי) מתפרסם ראיון בקנדה, לפיו הנציגה הקנדית, פיונה קיד, תחזור בה מהצבעתה ותעביר את קולה מהקייטסרפינג לטובת גלשני הרוח. קיד טענה כי שוכנעה לתמוך בקייט מכיוון שהדבר יקדם ויעלה את כמות הספורטאיות בענף וגם יקל על מדינות מתפתחות לרכוש ציוד ולהשתלב.

אולם, כיום היא טוענת שהממצאים שהוצגו בפניה אינם וודאיים במאה אחוזים ולכן היא תעביר את תמיכתה לטובת גלשני הניל פרייד. "אני מתכוונת לשנות את החלטתי ולהצביע לגלשני הרוח", אמרה קיד בראיון, "אני מצטערת כי לא ייצגתי נכונה את האינטרסים הנכונים של הספורטאיות בענף השייט".

בתוך כך, נשיא התאחדות השייט העולמית, גוראן סוודה, פנה לוועד האולימפי הבינלאומי בבקשה שיבדוק אפשרות לשלב ולכלול את שני המקצועות במשחקים האולימפיים בריו בשנת 2016. נכון לעכשיו הסיכויים לכך נראים נמוכים, למרות שתחרויות השייט לרוב נערכות הרחק מהכפר האולימפי עצמו (דוגמת האתרים בצ'ינדאו ובוויימות'). בכל מקרה, התפתחויות נוספות במאבק הזה צפויות בישיבה בנובמבר. אגב, בינתיים כמעט 23,500 אנשים חתמו על העצומה שדורשת את החזרת גלשני הרוח לתוכנית האולימפית.