החל מריו 2016 תחרויות גלישת הרוח יבוטלו
דגם הניל פרייד יוחלף בקייט סרפינג. הגולשים הישראלים יסתגלו למצב? יו"ר איגוד יהודה מעיין: "נצטרך להיערך בהתאם על מנת לעמוד באתגר". גל פרידמן: "הגולשים הישראלים יתקשו להסתגל"
בשורה רעה לענף השיט בישראל. התאחדות השיט העולמית החליטה היום (שבת) כי החל מהמשחקים האולימפיים בריו 2016 יבוטלו תחרויות הגלישה בדגם הניל פרייד והם יוחלפו בגלשני קייט סרפינג. מדובר במכה קשה לגולשים נמרוד משיח, שחר צוברי ולי קורזיץ שמתמחים בגלישת רוח והביאו לא מעט הישגים לספורט הישראלי.
משמעות ההחלטה כמובן היא כי אולימפיאדת לונדון תהיה האחרונה בה מתחרים בדגם הניל פרייד ומשנה לחלוטין את התפיסה העתידית לגבי הענף. במשך השנים, עוד בתקופה בה היו מתקיימות התחרויות בדגם המיסטרל, התמקצעו הספורטאים הישראלים בגלישת רוח, אך הקייט סרפינג (גלשן שמחובר למצנח) הוא שונה לחלוטין ומעבר מגלישת רוח אליו נחשב לקשה הרבה יותר ממעבר בין שני דגמי גלשנים.
יו"ר איגוד השיט יהודה מעיין נזכר שב-2004 נכנס דגם הניל פרייד במקומו של המיסטרל, בו זכה גל פרידמן במדליית הזהב באתונה. "איגוד השייט יצטרך להיערך בהתאם על מנת שנוכל לעמוד באתגר. להזכירכם", אמר, "בפעם האחרונה שהחליפו דגם זכינו באותה שנה במדליית זהב". פרידמן, אגב, התקשה להסתגל אז לניל פרייד והפסיד לשחר צוברי בקרב על הכרטיס לבייג'ין. צוברי המשיך לזכיה בארד.
כידוע ענף השיט נחשב לאחד המובילים בספורט האולימפי בישראל ולאורך השנים הביא כבר 3 מדליות אולימפיות (2 של גל פרידמן ואחת של שחר צוברי), בנוסף לשלל הישגים באליפויות עולם ואליפויות אירופה. מעניין יהיה לראות כיצד יתמודדו כעת מקבלי ההחלטות עם השינויים. בנוסף ההערכה היתה כי נמרוד משיח וצוברי יתחרו ביניהם גם על המקום במשחקים האולימפיים בעוד 4 שנים, אך הפסיקה האחרונה טרפה את הקלפים ונראה שתשפיע רבות על עתידם של השניים.
גל פרידמן ניסה להסביר לאתר ערוץ הספורט: "אין ספק שהמעבר בין הניל פרייד לקייט ישנה את כל חוקי המשחק ואף יפתח עוד יותר את התחרות. כרגע בארץ יש גם גולשי מקצועיים בקייט סרפינג ולעומת זאת בניל פרייד החלק המקצועי יותר מאויש. הקייט יביא הרבה יותר רייטינג ומביא אותנו יותר לכיוון האקסטרימי וסביר שיצור יותר עניין. מבחינת החלק המקצועי כל גולשי העילית של ישראל יודעים לגלוש קייט ומי שיודע לגלוש ניל פרייד יודע גם לעשות קייט. המעבר יהיה קשה יותר כי זה משהו אחר אבל הם כולם מכירים גלישה וים ויוכלו להגיע לטופ העולמי גם בזה. העניין הוא שיצטרפו עוד הרבה גולשים מקצועיים של קייט. אני ממליץ לשחר או נמרוד, מי שיגיע ללונדון, להתחיל לעבוד על קייט יום למחרת. במשך שנתיים - שלוש זה יהיה קשה אבל אחר כך יהיה יותר חלק".